Vilket blåsväder

Och då menar jag verkligen vädret.

Flight, som jag började med idag, hade fullt upp eftersom det lät runt om ridhuset. Men ändå så kopplade hon av snabbt emellanåt och vi kunde träna och leka. Men det blev nog inte så effektivt som det kunde ha blivit om det inte hade stormat utanför.

 

Idag kom hon nästan upp med alla fyra hovar på pidestalen. Idag studsade jag bollen mot henne och hon spände sig lite och såg fundersam ut, MEN, hon stod stilla och jag såg att hon förstod att jag inte hade några som helst onda avsikter med den övningen. Hon kämpade och det gör att hon växer och blir tryggare och starkare och litar på oss människor.

Det  är det som är meningen, om någon har  missat det, hm.

”Presenningshyddan” närmar hon sig utan att vara rädd men när jag viftar och slår på presenningen så backar hon lite, men, hon kommer fram igen när jag ber henne. Approach and retreat, det är det som är viktigt.

Jag provade även idag att stå på pallen och be henne komma intill mig så jag ska kunna hoppa upp. Jag måste erkänna att det inte var så lyckat idag. Först för att det verkligen stormade utanför och det irriterade och skrämde henne, vilket gjorde att hon inte tog nån notis om mig och rätt som det var så hade hon knuffat ner mig från pallen, hm. Okey, så med facit i handen så kanske vi överhuvudtaget inte skulle ha lekt/tränat nåt idag. Man lär sig hela tiden. ”Att veta vad som kan hända innan det händer, och om det händer så ska man veta vad man ska göra om det händer”.

 

Min älskling Peter fick hjälpa mig lite idag, på grund av detta blåsväder. Så han och jag tog upp Stuffen och Amarok till ridhuset för lite lek med lastning. Jag började med Amarok och han ville inte gå under ”hyddan” och han är tveksam till transporten också. Sist då förde jag ett jädra oväsen och jag tror att det är det som han har lite problem med nu. Men det fixar vi till inom kort.

 

Stuffen och jag övade på samma sak som vi gjorde sist. Det där med att han går in i transporten, backar så han står på baklemmen, vänder om med alla fyra hovar fortfarande på baklemmen och kan backa in i transporten igen. Idag gick det snabbare och jag kan bara säga att Mister Hot Stuff LG är en superintelligent häst. Det är bara att lära honom en sak så gör han det sen, precis som om han tycker det är det enklaste och löjligaste han kan tänka sig. Jag kan se hans blick ”- Ge mig en värre utmaning så får vi se om du eller jag klarar det fortast! ”.

 

Han är en superhäst och risken är att han tröttnar på mig som inte orkar allt jag egentligen skulle vilja. Han är ju till salu men inte vem som helst får köpa den här hästen. Det kan jag ärligt säga, men den som får köpa honom kommer att få ett underbart ”hästliv” med den killen.

 

Vi avslutade ”lekdagen” med att lasta både Stuffen och Amarok tillsammans,  och det gick jättebra. Fina killar som stod tillsammans inne i transporten.

 

Igår fyllde min ”syster” Nettan år, och idag var jag bjuden dit på fika så mina fuxdamer fick vara ifred idag. I morgon fortsätter jag och då ska jag filma det som vi har sysslat med den här veckan. God natt, sov så gott.

Just ja……..

 

Mina bästa grannar skulle iväg på en Thanks giving middag nu på kvällen och då slog det mig att för exakt 2 år sedan så satt jag på en sån i Florida och det var den näst sista dagen på Fast track kursen. Då blev jag nostalgisk och därför får ni en liten (dålig skärpa) film från den kvällen, och kort.

 

thanksgivingmiddag

Typiska mat tallriken

thanksgivingmiddag1

Greg och Joey diskuterar