Vilken underbar trevlig lärorik intensiv

kursryancarinajag

 

kurs vi har haft. Ni som inte hade möjlighet att deltaga, till er kan jag bara säga – ni missade massor. Men glädjande nog kan jag säga att Ryan ville komma tillbaka nästa år, så boka upp er då.

 

Om jag nu ska försöka dela med mig utav allt som vi fick lära oss och göra så skulle inlägget bli gaaaaaanska långt så jag plockar ut speciella godbitar.

 

Fredagen förmiddag OL med fokus på porcupine i zon 1, minska och öka volten.

”Läxan” vi fick med oss vid start (vid alla tillfällen) var att vi alltid skulle ge oss själva poäng mellan 1 – 10. Målet var att hamna mellan 7 – 10 nånstans för då kunde vi nog känna att hästen och vi var i harmoni.

Det var den enda OL lektionen vi hade på hela helgen men som alltid så ”värmer” ju vi Parelli elever upp OL innan ridningen. Men det var fokus på ridningen resten av tiden och då enligt Training Sequence, vilket jag har studerat men aldrig haft en intstruktör för.

 

jagstuff

 

Väldigt mycket tips och råd vad det gällde sitsen och flera övningar som var så himla roliga att göra och framförallt, han har gjort att jag iallafall känner att det finns hopp, hihi.

 

Ryan var även en mjuk människa, trevlig och lite blyg men den sista dagen var han mer avslappnad och det var då som jag även vågade fråga om han ville komma tillbaka hit, och ja, han ville det.

 

Många praktiska övningar fick vi också göra och en som verkligen har satt sig i mig är vid igångsättning. Vi har ju från första början fått lära oss att fas 1 är smile with all your 4 cheeks, vilket är helt rätt. Men, nu när vi är på level 4 och finess så blir det ännu mera ”fint” så att säga. Lite svårt att beskriva hur vi gör men det är så, hm ja jag vet inte hur jag ska beskriva det. Ni måste få prova själva.

 

Stuff

 

Vad som var mindre kul var att Stuffen blev rädd i lördags utav en rejäl smäll inifrån riduset då en häst, hm, sparkade bakut mot ridhussargen. Han hoppade till och började bocka och jag hade precis gjort nåt med tyglarna och var inte alls beredd utan flög i backen rakt ner på min högra rumpa, kaboom.

Aj aj aj men upp igen och det gick faktiskt bra, hihi, ända tills jag hoppade av och skulle sätta mig på en stol för lunch, ajajaj.

 

En annan rolig sak var att Ryan red Isa under lördagen och Stuffen på söndagen. Nu red han inte GP på dessa hästar, men, det man såg var att han är en följsam, mjuk och fokuserad ryttare. Så duktig.

 

Det som var lite tråkigt var att jag hade lovat att höra av mig och dela mycket på sociala medier men tiden bara rann iväg för jag var igång tidigt för att fixa frukost och lunchen innan vi startade och sen efter middagen satt vi och pratade till sent på kvällen och då var det bara att ramla ihop i sängen. Så jag är ledsen för det men hoppas att alla bilder jag försöker lägga ut kan inspirera er till att bli med nästa år.

 

 

Så nu har vi fått verktyg för en lång tid framöver och jag kommer iallafall att försöka jobba och jobba mig fram till en audition level 4 finess och tills dess att Ryan kommer tillbaka förbättra allt som var ”kasst” nu så han får se hur mycket han hjälpte mig i min utveckling.

 

kurs

 

I måndags var Stuffen och jag väldigt möra efter helgen så vi tog en promenad runt åslappen så inte musklerna (eller blåmärkena) skulle stelna till.

 

I tisdags OL med porcupine som vi fick lära oss och även minska och öka volten. Han fick även trava bommar och jag tror att det var första gången som han tog sig tid att titta på bommarna. Allt gick bra.

 

Så igår onsdag var det dags för Angelika träning igen och vi fick rida på fyrkant och vända med framdelen (precis det vi har fått gjort under kursen) i både skritt och trav, Sen minska och öka volten i trav vilket gick jättebra. Hm, förvånad ?

Vi avslutade med galoppen och det gick inte alls så bra, för Ryan visade oss någon förfinad galoppfattning och jag har inte fått till den ännu, utan den får jag jobba på.

 

 

Med facit i hand – vill bara ha mer och mer kunskap ifrån Parelli och Ryan, och Karin förstås.

 

Idag ska jag besikta hästlastbilen och sen ska jag rida Stuffen då vi ska fokusera på min sits och freely forward.

 

Ha nu en bra helg. Dom har lovat varmt och sol på lördag, så passa på att njuta då.

 

Ryans kommentar under söndags middagen då jag hade Luke Bryans musik i bakgrunden – Country music ? I did not think europeans listen to country………….

 

Jo det gör iallafall jag, and I love it. Puss och kram på er alla