Vilken helg

Då är kurshelgen slut för den här gången. Mycket lyckad kurs, bra instruktör (Karin Malmberg) och trevliga elever med stora ambitioner. Lördagen hade jag Isa och vi lekte OL först och fokuserade på cirkling för att få en jättebra sänd med enbart fas 1. Vi gjorde yo-yo tvärs över ridbanan, och det skulle också vara enbart fas 1, det var målet.

 

På eftermiddag var det freestyle och jag hade träns och bett på henne då. Fokus på att dom skulle gå dit vi ville, också helst med fas 1. Jag orkade faktiskt trava ganska mycket, och utan att hålla mig i sadeln !!! På det stora hela så var Isa suverän och jag var jättenöjd med henne.

monicajagpnhkurs

Monica på Rodi och jag på Isa

 

Jackie, med Stuffen, fick en privatlektion av Karin när vi var färdiga.

 

På kvällen så hade vi bjudit in folk för att Karin skulle berätta vad Parelli är och vad vi gör. Det kom ett tiotal människor, både unga och ”äldre” (hm, ursäkta) och jag och Jackie visade med Amarok och Stuffen alla 7 lekar samtidigt som Karin berättade. På det stora hela så uppfattade jag att det var uppskattat. Ett stort TACK till er som kom igår. Det var ju faktiskt lördagskväll.

 

Idag söndag har jag haft Amie och vi började även idag OL och jag använde 45`repet. Eftersom jag har haft en svacka med Amie under en längre period, och jag har känt det som att Amie hatar mig och allt har känts f_rj_vligt emellanåt, så var jag spänd inför den här dagen. Men, med dom verktyg jag fick av Karin, så tittade Amie på mig med öronen framåt, hon var ”vaken” och fokuserad på mig och inombords så jublade jag av glädje. Tänk så mycket det ”lilla” kan göra.

Det var yo-yo som vi lekte och eftersom vi siktar på level 4 så ska det räcka med fas 1 och hon ska kunna gå i en takt som jag vill att hon ska ha och det lyckades jag/vi med några gånger. Så tjoho, säger jag bara.

Vi lekte även liberty i rundkorallen och hon överraskade mig genom att vara ”med” mig och jag behövde endast fas 1 vid sänd. Däremot så fick jag lära mig en ny sak då jag ville att hon skulle sakta ner. Det tog några gånger innan hon köpte det, men sen så var det inga problem.

amiejagliberty

Amie och jag liberty i rundkorallen. Sussi är åskådare

 

På eftermiddagen var det ridning och jag försökte fokusera på vårat galopp ombyte. Vi fick verktyg av Karin så vi har att jobba med och förhoppningsvis så kommer det att funka inom snar framtid.

amiejagpnhkurs

Jag och Amie finess

 

Så jag är en jättenöjd Agneta, med hästar som skött sig exemplariskt. Också otroligt tacksam för alla som deltagit under helgen, och till Jackie som även fotat/filmat båda dagarna.

PNHkurs-oktober

Jag på Amie, Karin, Rodi, Monica, Jackie, Sussie, Lene och hennes knabstruper. Saknas på bilden gör Stina och Louise.

 

Nu jobbar vi vidare och hoppas att Karin kommer tillbaka i mars/april 2014.

 

Flight fick komma upp i ridhuset idag och vi övade på det vi gjorde sist, och idag tyckte jag hon var värre RBE men till slut så tuggade hon och kunde stå avslappnat fast jag väsnades med presenning och rep. Hon gick även  upp med frambenen på pidestalen idag. Vi jobbar på och fortsätter i morgon igen.