Vi är på gång

Stuffen och jag.

 

Anastacia har haft en släng av kolik. Hon blev dålig i söndags då jag stod och hade lektioner några mil hemifrån, så Peter fick ta hand om det tills jag kom hem.

 

Som vanligt så ger vi dom paraffinolja och ser till att dom rör på sig med jämna mellanrum, lyssnar efter tarmljud och blir allmänt oroliga.

Men efter några timmar så vände det och Anastacia såg glad och pigg ut igen. Igår tog Peter henne på en promenad runt åslappen och idag lekte jag med henne OL och vi avslutade med lastningsträning.

Hon skötte sig bra men det tar ett tag innan hon blir calm och connected. Hon är en RBE som skiftar till LBE och så är hennes mor Noon också.

Mycket friendly blir det och idag vid lastningen så gick hon in nästan på en gång men hon blir nervös och det är det som jag vill hjälpa henne med så hon blir tryggare och lugnare. Vi jobbar på.

 

Stuffen lekte jag OL med igår eftersom vi inte har lekt på några dagar. Han fick jobba ordentligt och vi gjorde mycket övergångar i cirkling game, jag ställde mig på pallen emellanåt och bad honom göra figure 8 eller backa emot en tunna som låg längre bort, sideways över den och tillbaka till mig.

 

Han fick även hoppa tunnan fast jag stod en bra bit bort, med andra ord – han tittar på mig och ställer frågor. Jag ställer frågorna och han svarar helt rätt, så kul.

 

Varenda gång så fokuserar jag mycket på smådetaljerna, det att det nästan inte ska synas vad vi gör, eller vad jag gör kanske jag ska säga, för vi vill ju gärna se vad Stuffen gör, hihi.

 

Idag tog jag upp Stuffen med plan om ridning och så blev det också. Försökte tänka på freely forward i skritt och trav men nåt kändes konstigt för mig och sadeln stigbyglarna eller nåt annat, vet inte.

Även om Stuffen var duktig så kände jag mig jättedålig att rida idag, hm, jaja man kan nog inte vara bra varje gång. Kanske om man är ett proffs men det är jag inte, iallafall inte på hästryggen.

 

Men, vi är iallafall på gång, så det så.