Värme värme värme……………….

så härligt, men är det här sommaren vi får ?

 

I lördags så tog jag upp Stuffen för intervallträning på morgonen innan vi skulle dra vidare till Valbo och Högbo. Det blev ett pass på ca 45 minuter och det gick bra. Skönt att kunna träna honom så tidigt innan den värsta värmen kommit. Skönt både för honom och för mig.

 

 

Vi var då och kikade på Amazon LG, då hon gjorde unghästtestet. Hon skötte sig bra men hon är bara 157 cm och jag fick höra igår att då drar domarna ner poängen direkt eftersom dom inte håller ”standarden”, hm ????

Dom är ju för tusan inte färdigvuxna än !! Jaja, men hon löshoppade och var duktig men poängen räckte inte till diplom så då bestämde sig ägarna för att låta bli att rida. Det var bättre att ”spara” henne och låta henne vila efter den jobbiga löshoppningen.

Men Amazon kommer att glänsa på dressyrbanorna framöver, var så säkra, hihi.

 

Mors Dag fick Stuffen vila för då blev vi bjudna på restaurang i Borlänge utav Liz. Så mysigt att bara vara och ”hänga” med sin familj och umgås.

 

Så i måndags var det dags för mig att åka till VC i Långshyttan för blodprovstagning och blodtrycks kontroll. Läkaren på hjärtmottagningen ändrade lite medicinering sist och dom måste ju kolla då att allt ser bra ut. Mitt blodtryck var däremot lite lågt 104/73. En del av er undrar nog va tusan……….men det är så här att läkaren vill att jag har ett blodtryck på ca 110 och sist när jag var på kontroll hade jag över 120. Därför ändrade han medicinen men det blev nog lite för mycket. Kanske förklaringen till att jag har varit så trött emellanåt, hm, how interesting.

 

Men Stuffen fick träna (kl 21.00) OL med weave och figure 8 i skritt och trav. Även sideways i weave. Avslutade med cirkling trav och galopp med minska och öka volten.

 

Tisdagens träning bestod utav ridning kl 7 på morgonen. Innan jag hoppade upp fick han leka lite med bollen. Det var ett tag sedan han gjorde det och det syntes att han gillade det.

Vi gjorde sideways i skritt och trav, öppna, sluta, freely forward i trav.

 

Så igår var det då dags för Angelika träning igen. Vi gjorde trav med volter i hörnen och ökningar på långsidorna, skänkelvikningar i trav,  galopp på figure 8, men det gick inte lika bra som sist så det får vi träna mer på tills nästa vecka.

Vad som var positivt var att han behöll energin när vi gjorde volterna och även i skänkelvikningen är det mycket bättre.

Ni får kika på filmen som min dressyrtränare gjorde (inte lätt att fokusera på både elev och kamera ibland, hihi).

Och idag har vi haft bomträning. Jag hade 3 bommar som var på hans knähöjd och dom fick han skritta över.  3 bommar på marken och sen ett hinder ca 50 cm högt, woaw, hihi.

Vi gjorde det mönstret några vändor – skritt över höga bommarna, trav över markbommarna och sen ett hopp.

Cirkling game i trav och galopp med change of direction blev det också.

 

I morgon kommer Stuffen att börja gå på betet dygnet om. Vi har vant in honom under 3-4 veckor nu och vi har tagit träckprov vilket visade att han nu är fri, tack och lov.

Jag kommer att träna honom ca 1 månad till innan han får lite ledigt i 3 veckor.

 

Angående Parelli träffarna så kör vi igång i september igen. Har ni några önskemål om vad vi ska göra så hojta till.

 

Och sen får ni inte glömma att Karin kommer hit i sommar. Anmäl dig om du inte redan har gjort det.

 

I morgon fredag och sen helg igen, vilket ska tillbringas i hagarna och att måla rundkorallen och att städa logen och att rensa ogräs och att ……..NEJ, jag skiter i det. Njuta av solen ska jag göra istället.