Varför ?

Varför fick jag hjärtinfarkt ? Varför måste jag äta så mycket blodförtunnande ? Varför gör jag alltid illa mig ? Varför kan jag inte få på mig ridstövlarna efter det att jag fått ett plåtgaller rakt över höger fot ? VARFÖR!!!!

 

Hm, förlåt men nu har jag fått avreagera mig lite.

Vilken tur att jag var på återbesök på hjärtmottagningen idag och läkaren sa åt mig att jag kunde ta bort en blodförtunnande tablett. Tjoho, nu kanske det inte blir världens största blåmärke så fort jag gör mig illa.

 

Okey, ni förstår kanske utifrån inledningen att jag inte har kunnat rida så mycket. Det blev faktiskt värre med foten efterhand, för dom första dagarna kunde jag iallafall få på mig ridstövlarna.

Tur jag har snälla människor omkring mig som ställer upp och rider.

 

Stuffen liberty

 

Förra fredagen gick jag upp i rundkorallen och körde lite liberty. Han var inte så bekväm med att vara där uppe så helt plötsligt så blev han RBE och det tog några varv innan han kunde sänka nacken, andas ut och kika på mig.

Vi kunde iallafall göra change of direction och figure 8.

 

Lördagens träning blev på utebanan tillsammans med Liz och Isa. Jag körde OL och det blev lite minska och öka volten i alla gångarter. Det var varmt så vi orkade inte så mycket, hihi.

 

På söndagen kom snälla gulliga Stina och red Stuffen och det gick ganska bra. Han hade bra energi i traven och när hon skulle galoppera så bara ”ramlade” han in i den, hm, – Stina, du får inte vara bättre att rida än jag!!

Dom gjorde lite freely forward och sen lite mer ifrån Ryan kursen. Alla nöjda och glada.

 

Så på måndagen blev det intervallträning för Stuffen och då höll vi på ca 30-40 minuter. Efteråt blev det massage och duschning.

 

Igår tisdag fick han då vila och idag kom Stina och red honom på lektionen för Angelika. Även då hade det gått väldigt bra och Angelika sa även idag att han är en ny häst och undrade vad tusan vi hade gjort på Ryan kursen ? Om du visste det du, hihihi.

 

Idag har vi även varit upp till Lugnet i Falun och förberett inför tävlingarna som hålls där hela helgen med start i morgon. Jag och Liz ska vara där med shopen och då kommer Josefin och Jenny att hjälpa mig med Stuffens träning och på måndag sticker jag ner till Göteborg för det är möte med EVA`s gruppen (en grupp Kvalitetsregister för oss som har blivit trombektomerade) där både läkare, sjuksköterskor och patienter (jag) träffas.

 

Så nästa vecka tar Josefin och Jenny också hand om Stuffen plus att Stina rider honom igen på onsdagen.

Med andra ord – jag tror min fot hinner kurera sig så jag kan rida själv nästa helg iallafall.

Nu hoppas jag att ni alla njuter utav solen och har en trevlig helg framför er. Det kommer iallafall jag att ha (tror jag, hihi)

 

”That you just wanna dance in the light

Don`t you know?

Don`t you know?

Don`t you know you are alive”

”So let your horses run”