SJ ?

SJ kan man nog tycka många saker om, och det blev mer påtagligt efter min resa ner till Göteborg nu i början på veckan. Suck suck, mycket ska man vara med om, men det berättar jag om längre ner.

 

Dalahoppet var ju då förra veckan och shopen var en utav utställarna. Trevligt som vanligt då man får möta både ”gamla” och nya kunder.

Nåt som var nytt var att dom hade flyttat tävlingsområdet till bandyplanen och det tyckte jag vart bättre.

 

Förra torsdagen var det då Josefin som hjälpte mig med mockningen och Lene tränade Stuffen OL. Det var första gången hon tränade Stuffen och det hade gått sådär sa hon.

 

Fredagen var det också Josefin som hjälpte mig men hon hade inte tid att träna honom så då fick han vila.

 

Lördag och söndag var det Jenny som tog hand och tränade honom. Det blev OL på lördag och ridning på söndagen.

 

jenny

 

Sen då i måndags tog jag hand om allt själv men jag hann inte träna honom eftersom jag skulle bli upphämtat utav taxi vid halv 12.

Och det var då som min låååååååååånga resa började. Taxi till Hedemora där tåget avgick 12.25. Jag skulle åka till Sala och där byta för tåg mot Katrineholm där jag skulle byta för ett tåg som skulle ta mig till slutstationen Göteborg och anlända där 17.30.

 

MEN !!!! när vi hade hoppat på tåget i Sala så hade vi åkt 1 timme kanske då tåget stannade och sa att det var nåt fel på växeln, spåret alltså. Okey tänkte jag, det tar väl inte så lång tid. Hm, va fel jag hade.

Efter ytterligare 1½ timme fick vi höra att det var en urspårning och att vi inte kunde komma fram där utan vi var tvungna att ”backa” tillbaka till den närmsta stationen vilket var Hälleforsnäs.

Väl där fick vi gå ut och få luft och många tankar kom om hur det skulle bli, men efter en stund så fick vi gå ombord igen för vi skulle fortsätta ”backa” mot Eskilstuna och Örebro. Väl där skulle vi få taxi till Skövde för där gick det tåg ofta emot Stockholm, puh, okey några timmars försening gick väl.

 

Taxin mot Skövde (som tog 2 timmar) tog 8 personer och det var skinnklädsel och dålig AC !!!!! Jag som inte hade ätit något mer än frukost kände att jag var törstig och lite hungrig och bad chauffören stanna vid en mack så vi kunde köpa nåt. Han var bussig och gjorde det och när jag klev ur den taxin så var min skjorta dyblöt på ryggen och jag kunde ha vridit ur den, så blöt var den. Fräscht, eller hur ?

 

När vi anlände Skövde var klockan 21.00 och det stod på displayen att det skulle komma ett tåg 21.30 men det var inte SJ utan ett MRexpress tåg (tror jag det hette), SJ tåget stod på kl 21.38 men att det var nåt fel så dom kunde inte lova att det kom ett tåg då ?????

Men va f_n !!! Det fanns iallafall en kiosk på den stationen så jag köpte en korv bara för att få nåt i magen.

När då det där andra tåget kom hoppade vi på det. Bära eller brista, vi måste ju göra nånting. Efter ca ½ timmes resa får vi höra att vi måste stanna för det fanns bara ett spår och det var många tåg som stod och väntade. Hm, var förvånande !!!

När klockan var 00.30 anlände vi Göteborgs station, 12 timmar efter det att jag klev på tåget i Hedemora. Tur att jag hade en taxi som kom och hämtade upp mig och tog mig till hotellet. Det var bara att krypa ner i sängen eftersom mötet dagen efter skulle börja kl 9.00.

 

Så då igår när jag skulle åka hemåt igen, var man skapligt nervös att ett mess ifrån SJ skulle komma och berätta att något var fel igen, men icke. Jag klev på och tåget gick som det skulle och då fick jag ett mess!!!

Eftersom jag skulle åka samma rutt (eller ja, det blev ju inte så i måndags) hem via Katrineholm och Sala så brydde jag mig inte så mycket när ett mess kom och sa att tåget mellan Stockholm och Uppsala hade problem. Hm, okey men jag ska ju inte åka ifrån Stockholm tänkte jag. Det tog ett tag innan jag förstod att det tåget som jag skulle byta till i Sala kom ifrån Stockholm!!!!!

 

Så jag fick ringa Peter och be honom hämta mig i Sala. Liz däremot, som skulle åka ifrån Stockholm, fick vänta 4 timmar innan avfärd.

Så SJ kan man säga mycket om. Dom kan ju egentligen inte rå för olyckor m.m men dom skulle lära sig att ta hand om resenärerna bättre vad det gäller information och vätska/mat när det blir så här jobbigt i värmen.

 

Så nu vet ni vad jag har gjort medans Lene har skött om Stuffen måndag och tisdag. TACK TACK TACK

Stina har ridit dom dagarna, i tisdags red hon ut ca 45 minuter och igår tränade hon för Angelika. Det gick jättebra igår för jag hann precis hem så jag kunde se dom och det är så roligt att se men så tråkigt att jag inte kan rida själv.

Fick några bra förslag i skor jag kunde rida i = foppatofflor hihihihi.

 

Det är ju betes tider snart och varje dag har jag låtit Stuffen äta gräs i omgångar och idag fick han gå ner i beteshagen och äta i ca 45 minuter.

Peter trodde att Stuffen skulle vägra att gå in när jag skulle hämta honom, men när jag kom och ropade på honom så lyfte han på huvudet och började gå emot mig. Jag blev lite chockat och sa ”- du är ju en superstar Stuff…..Precis då kom han nog på att han befann sig i en stor gräshage där jag kom och skulle hämta honom. NEJDU, fick jag nog till svar för han vände och gick åt motsatt håll. Hm, how interesting.

 

Idag ska vi även ta en promenad så får vi se om jag vågar prova ridstövlarna under helgen. Och kom ihåg Parelli träffen på söndag som då ska tillbringas i ridhuset eller på ridbanan.

Ha det så gott alla och tänk er för innan ni beger er ut och reser med tåg, hihihihi

 

 

Keith Urbans nya album lyssnar jag flitigt på, den är så bra. Här får ni en till låt