Sista dagen

i Göteborg för den här gången.

 

Jag längtar hem, jag längtar hem till mitt ”place” på jorden. Där hästar finns, där trevliga underbara människor finns, där jag trivs allra bäst.

Men, såna här resor är bra, just därför att man kommer hemifrån och verkligen ser vad man har där hemma och som gör att man längtar hem.

Fast om jag hade varit borta, till exempel i Florida på Parelli campus, så tror jag inte, förlåt förlåt förlåt, att jag längtat hem lika mycket.

 

agnesazul

 

Jaja, nog pratat om detta. Vad har jag nu gjort här ?

Vet att inte alla vet varför, så därför kunde jag ta tillfället i akt nu när jag ändå sitter och väntar på en taxi.

 

Ni vet nog iallafall att jag drabbades av en stroke i mars 2013 och fick genomgå en trombektomi (borttagande av en blodpropp) akut eftersom den satt inuti min vänstra hjärna och gjorde att jag var förlamad på min högra sida och jag inte kunde prata.

Efteråt så blev jag kontaktad av en person som berättade om kvalitetsregister och att dom hade startat ett som hette EVAS = endovaskulär behandling av stroke, och att dom ville ha en patientrepresentant till den gruppen = jag.

Naturligtvis tackade jag ja för som vanligt så vill jag ”hjälpa” andra och om det innebar att jag kunde hjälpa andra i liknande situationer så why not.

Kvalitetsregister finns det många av inom många olika ”sjukdomar” och arbetet dom gör innebär att många forskningar kan göras och att många människor får bättre vård och till och med kan räddas.

Så även om jag inte tycker att jag gör så mycket inom EVAS så gör jag iallafall det jag kan, vara empatisk och ta ställning för patienter som drabbas av stroke och som får gå igenom en trombektomi.

 

Därför har jag varit här, vi har haft ett möte och sen var det konferens igår.

 

Jag har samtidigt nöjet vid varje möte att träffa min räddande ängel, neurologen Tommy som opererade mig. När jag ser honom så blir jag påmind om vilken tur jag har haft som överlevde detta och inte blev rullstolsburen. Jag får leva och det försöker jag göra varje dag och även försöker jag att ”lära” andra att leva fullt ut varje dag.

 

Nu har jag nyss pratat med Liz och fått rapport om vad som händer hemma och är det inte den ena hästen som är ”till salu” så är det en annan, hihi, undrar om dom har lite problem………