Sabla träningsvärk

Jag vet inte hur jag kunde få en sån träningsvärk efter ett träningspass jag gjorde på tisdag morgon. Tycker inte att jag gjorde nåt annorlunda än jag brukar men vid en ”apparat” så gjorde jag på ett nytt vis och det var ju benen då. Hm, okey då har jag iallafall muskler där, hihi.

 

Igår lekte jag med Anastacia och Stuffen. Anastacia ville jag få lugn och kontaktbar med mig och efter ca 20 minuter så var hon där jag ville att hon skulle vara.

Gick bra med cirkling game då och sen gjorde vi squezze game över pidestalen och det blir bekymmersamt för dom eftersom dom alltid ska stå stilla uppe på den.

Med andra ord, en bra lek för att få hästarna att se/lyssna på vad vi ställer för fråga.

 

På Stuffen tog jag ett kort rep igår och gjorde även quezze med honom över pidestalen och även han hade bekymmer först.

Sen blev det cirkling game med dessa 4 varv i trav, 4 varv i galopp, change of direction och 4 varv i trav och 4 varv i galopp. Och han klarade det även med det korta repet.

 

Idag hade jag en lektion först på förmiddagen och sen lekte jag med Isa eftersom Liz är sjuk.

Efter lunchen så tog jag upp Stuffen och värmde upp med dessa cirkling game varv innan jag sadlade.

Men, jag måste berätta en highlight med honom idag.

Varje gång, eller nästan varje gång så brukar jag be honom lägga sig genom att jag sätter mig ner och klappar på marken. Han vill gärna rulla sig så det brukar inte vara några problem. Han är nästan alltid kontaktbar med mig när han lägger sig ner och han tittar alltid på mig innan han rullar sig.

 

Men idag så hände nåt super super super häftigt. Vi gjorde som jag berättade här ovan och då var han i liberty, jag hade alltså inte satt på honom repgrimman ännu. Jag gjorde lite andra saker också såsom backing, stå vid sargen och flyttar framdelen till det andra hållet och lika tillbaka. Sen gick jag bort för att hämta repgrimman och han följde efter precis som han alltid brukar göra.

Då fick jag bara en känsla av att prova att be honom lägga sig igen. Så jag satt mig ner och han tittade på mig, jag klappade på marken och han tittade på mig och satt mulen mot marken.

Jag klappade igen och han la sig ner, ca en halvmeter ifrån mig. Helt outstanding känsla, obeskrivligt och som vanligt så kom tårarna. Inte nog med det, han tittade på mig och väntade, och när jag reste mig upp så gjorde han likadant, halleluja moment.

 

Då sadlade jag och hoppade upp. Idag började jag med dom första 3 stegen i training sequence, och det är så kul och jag känner mig så taggad och peppad.

Jag har världens bästa häst, eller hur Malin?

 

stuffligger

 

I morgon hoppas jag att allt kommer att gå bra. Återkommer och berättar vad det är vi ska göra.

 

På söndag åker jag upp till Boda Kyrkby för träningar igen så vi får se hur mycket eller lite jag hinner med mina hästar under helgen.

 

Nu fredagssmusiken. Bra helg alla vänner.