Puh va varmt det är

Det gäller att komma ut tidigt på morgnarna för att hinna träna, för sen blir det ju för varmt. Men det är underbart, jag klagar inte, man är bara rädd för att det här är den sommar vi kommer att få ?!

 

Förra fredagen blev det OL bomträning med Stuffen eftersom jag då inte fick på mig stövlarna på grund av min skada ovanpå den högra foten, blääää. Vi gjorde även minska och öka volten och då i trav och galopp. Jag tyckte han hade lite svårt i vä varv då och kände att det var tur att Li skulle komma och behandla honom på tisdagen.

 

Han fick även nya skor då av bästa hovis Anna.

 

Lördagen var det intervallträning och han överraskade mig då, för han var helt otrolig. Jag hade 45`lariat repet och han var längst ut på det repet och gjorde skritt, trav och galopp i ca 35 minuter med korta återhämtnings pauser emellanåt. Jag stod nog mest med hakan i backen för jag var så förvånad. Ibland så skiner han som en stjärna, min lilla plutt Stuff.

 

Söndags morgonen gick vi en promenad runt åslappen jag och Liz med Stuffen och Isa. Det var varmt och jag som bara har kunnat gått i stora gummistövlar trampade på i dom och kände att det blev bara varmare och varmare, bläsch.

 

På eftermiddagen hade vi säsongens sista Parelli träff. Vi startar i september igen så håll utkik här då.

 

Måndagen kom och jag ville testa om jag fick på mig ridstövlarna. Jag var lite trött på detta att inte kunna rida !!!

Men när jag skulle dra på mig den högra stöveln så gjorde det vääääääldigt ont och tårarna kom. Både för att det gjorde ont och för att jag blev ledsen över att jag inte kunde rida, men, jag tog mina stora gummistövlar och hoppade upp ändå – jag ville ju RIDA.

 

Det blev inte så lång tur om jag säger så. Det kändes som att jag red barfota och det är ju ingen höjdare.

 

Studsträning på tisdagen innan Li skulle komma. Han var duktig och jag filmade en gång och naturligtvis så var det den sämsta rundan han gjorde, hihi. Men jag var nöjd för det syns att han är starkare.

Det tyckte även Li att han var. ”-Det är ju en annan häst !! Bra jobbat Agneta”

Kul att det går framåt, både med hans mage (ingen diarre nu) och kondisen.

 

jagstuff

 

Så i onsdags var det dags för Angelika träning igen och jag hade bestämt mig för att tvinga på mig ridstöveln och rida. Så var det bara !!

 

Och när jag drog på mig stöveln så gjorde det inte alls lika ont som i måndags så jag blev så glad och inte blev det sämre när Angelika berömde oss efteråt.

Vi gjorde skänkelvikningar i trav, 8 volt i trav och vi avslutade i galopp med avsaktning innan X och ny galoppfattning. Om någon hade sagt åt mig att jag skulle rida Stuffen i galopp och göra enkla byten för bara 2 månader sedan så hade jag bara skrattat åt den personen. Men nu är vi där och allt känns så bra.

Bara synd att jag inte är lika stark som jag var innan jag gjorde illa foten. Men men, som vanligt är det bara att gilla läget och fortsätta se framåt.

 

Igår torsdag så blev det bomträning igen OL eftersom jag hade träningsvärk, hihi.

Vi provade även att göra figue 8 med mig i zon 5 och det gick inte alls så bra, hm, bara att fortsätta träna.

 

Så idag gick jag ut och utfodrade hästarna och släppte ut dom vid halv 6 och sen tog jag Stuffen och red.

Vi gjorde liknande som under Angelika träningen och det gick bra tycker jag. Det blev lite varmt men inte som det blev en timme senare, puh. Idag är det nog den varmaste dagen vi haft.

 

I morgon åker jag och Liz till Högbo och kikar när Amazon LG ska visas på unghästtestet. Det ska bli så spännande och jag håller alla tummar att allt går bra.

 

ama

Amazon LG och jag förra året

 

Ha nu en underbar solig helg mina vänner.

Vi fortsätter att lyssna på Keith Urban tycker jag, han är så bra.