Parelli träff

på söndag och om en vecka håller vi äntligen på med Ryan kursen, tjoho vad det ska bli kul, att träffa er på söndag förstås, hihihihi.

 

Som det ser ut i dagsläget så är vi 6 ridande ekipage, och fotfolk har jag faktiskt inte en sån stor koll på hur många det är men gissar på 5-8 stycken. I vilket fall så ska det bli så himla kul, spännande, lärorikt och nyttigt, iallafall för mig som ibland känner att jag har ”stannat” upp i vår resa.

 

Men vad har vi då gjort sen sist ?

I lördags blev det intervallträning på 45`lariat repet eftersom Angelika gav oss i läxa att galoppera på långsidorna. Vi höll på i ca 45 minuter med varierande skritt, trav och galopp med återhämtningspauser för Stuffen.

 

I söndags blev det bomträning i trav och sen drog vi isär så han kunde galoppera med ett galoppsprång emellan. Även sideways utefter hela långsidan gjorde vi i skritt och trav. Där har jag upptäckt att han har det svårare när jag är på hans vänstra sida, hm. Kommer jag ihåg så ska jag fråga Ryan om råd.

 

Måndags sysslan blev en promenad runt åslappen. Jag tänkte att vi tar det väl lugnt när han hade jobbat på bra under helgen men ack vad jag bedrog mig.

Nedanför grannarna så fick han för sig att nåt var jättefarligt i zon 5. Det var bara det att det ”farliga” var ca 300 meter bakom honom !! och det var 2 glada flickor som väntade på skolbusssen.

Han fick upp huvudet, svansen och han lät som en elefant emellanåt. Så blev det med den lugna promenaden??

 

Så höll han på i ca 400 meter och jag försökte förstås hjälpa honom att släppa det ”farliga” och fokusera på mig genom att be honom backa och så fort han sänkte huvudet och andades normalt så stannade vi och han fick gå framåt igen.

Jag måste ju erkänna att det blev många såna tillfällen för han var verkligen i en annan värld. Nyttigt för mig ändå att se vad som kan hända och vad jag kan göra för att hjälpa hästen att må bättre.

Det var ju bara det att jag hade sett fram emot en luuuuuuugn promenad.

 

Ridning blev det på tisdagen och då enbart lite stretch, och inte så länge eftersom vi skulle rida för Angelika på onsdagen.

Så på onsdagen blev det lite mer ansträngt, puh. Vi fick skritta först och Stuffen och jag fick gå innanför spåret och jobba på att verkligen vara rakställda och i hörnen böjda och ändå använda/behålla yttersidan.

 

Vi fick även jobba i skritten och traven med att ändra på steglängden och jag orkade faktiskt med att trava ganska mycket fast ibland säger det bara stopp i bröstet och då får jag (och Stuffen) vila, men bara en lite kort stund (man vill ju inte missa nånting).

 

s

Stuffen för nåt år sedan. Gillar hans uttryck och hans fina hals.

 

Galoppen fick avsluta dagens lektion då och vi visade Angelika att vi hade tränat på att galoppera på långsidorna och Stuffen gav mig 3 jättebra (eller helt okey, hihi) galopp fattningar i vänster varv. Allt kändes bra och nu börjar det lossna och Stuffen närmar sig formen han hade i höstas innan han blev ”sjuk”, halleluja moment.

 

Torsdag igår och då städade jag och körde till sopstationen och sen iväg och handlade. Tror ni jag var trött eller ???

Så Stuffen fick vila och jag tror inte han lider så mycket utav det men idag tog jag och Liz en promenad med Stuffen och Isa runt åslappen. Lite spännande var det ju om han skulle bli lika ”konstig” som sist, men nejdå, han lunkade på så bra i den härlig morgonsolen.

 

Idag säger dom att det ska bli värmerekord i landet och det är väl bara att ta vara på det och njuta. Så ha en underbar helg mina vänner så syns vi (ni som vill) på söndag. Vem bakar ????? hihihihi