Nära gråten idag

Idag tog jag upp Flight till ridhuset igen och fokus är som vanligt på friendly. Hon brukar springa direkt när vi kommer upp till ridhuset och så brukar vi leka catch it game i ca 15-20 minuter innan vi kan ”börja”. Men idag sprang hon väldigt lite och kom till mig där jag satt istället, hm. Då värmer det i hjärtat när man upptäcker att hon inte är rädd för mig eller vad jag ska göra, super. RBE hästarna vill ju lära oss Friendly.

 

Sen la jag ut presenningen och det vart skrämmande tyckte Flight. Så då gjorde vi mycket touch it på pidestalen, presenningen och barbacka padden. Vi gick emellan dessa ”stationer” och den värsta var presenningen, approch and retreat några gånger och helt plötsligt så gick hon rakt över presenningen, och då var tårarna nära. Målet för RBE hästarna är ju ”phew, thank you ! och det var precis den känslan hon förmedlade till mig.

 

När man har sett denna häst skaka och bli rädd så fort nåt händer kring hennes ben och rumpa så blir man rörd när man hjälper henne att bli tuffare och lugnare, det är belöningen för allt jobb man lägger ner.

Barbacka padden reagerade hon negativt på. Hon hade öronen och blicken mot ryggen precis som att hon undrade vad sjutton jag hade lagt där. Mycket friendly och padden låg bara på hennes rygg, jag spände ingen sadelgjord, det hinner vi senare när hon accepterar padden. Det gick bättre efter en stund och vi fortsätter detta arbete eftersom det är problemet med henne, sadeltvång och bockningar. Spännande.

 

På eftermiddagen blev det Amies och Isas tur i ridhuset. Amie först och jag gjorde nästan lika som i förrgår och idag svarade hon super i yo-yo, snabbt och alert som jag vill att det ska vara. Hon gjorde även figure 8 i skritt jättebra. Och naturligtvis så slutade jag då.

 

Isa värmde jag upp med lite cirkling och det gick sådär idag. Hon gjorde iallafall mer än 4-6 varv i trav och hon frustade flera gånger under tiden så det känns bra. Sen sadlade jag henne och red freestyle, indirect och direct, sideways och yo-yo. Jag nöjd med Isa idag och framför allt nöjd med mig själv som orkade trava några varv på Isa. Så nu så, är vi på G (hoppas jag iallafall).

 

Fredag igen, jag tycker det inte är nåt annat än måndag fredag måndag fredag. Tiden går superfort och det är bara att hänga med och njuta av ”värmen” vi fortfarande har. Ha en fortsatt trevlig helg.

 

”I bet your horse never wants to have a ”bad human day” ever again.” – Pat Parelli