Midsommar eller miss-sömme

om ni frågar någon häromkring, hihi.

 

Förra lördagen var jag och Liz uppe i Mockfjärd på Gagnefs nat.hopptävlingar. Väldigt kul som vanligt, och vi hade tur med vädret, för den dagen hade det bästa vädret under hela helgen. Tack Gagnefs Ridklubb.

 

Så, på lördagen var det snälla gulliga grannen Jenny som tränade Stuffen och här kommer hennes berättelse om den dagen:

Vi jobbade först med att hitta bjudning framåt…först från marken med att gå sakta och bakåt. Sen lite samma från ryggen och freely forward till jag tyckte att det gick bra. Lite svårt att både hålla hans fokus på mig och samtidigt få honom att gå mkt framåt, men till slut gick det bra. Efter lite volt arbete så gick han super bra! Gjorde en del galopp i båda varven med fokus på att han ska behålla framåt bjudningen även när vi går in på volt. Han var lite seg igen i lördags men riktigt fin på slutet…. så när jag kände att nu går det kanon så nu kör vi en timme till, då var han nöjd och tyckte att han varit jätte duktig ?? Söt nöten. Så då tog jag en galopp fattning till och sedan travade jag av…

Tack Jenny.

 

jenny

 

 

I söndags fick han vila (det var nog kämpigt med Jenny, hihihi)

Men i måndags var det dags för bomträning igen. Jag red och började med freely forward, ride the line, supple rein i trav vilket gick bra !

Sen trav – skritt – trav – skritt – trav – galopp – trav – skritt – galopp osv.

 

Tisdagens träning var tänkt att bli hemma hos Angelika men det blåste halvstorm och Stuffen hade inte åkt lastbilen på ett år, så jag kände att 3 orosmoment blev för mycket. Alltså först lastbilen, sen nytt ställe och blåsten. Det var ju tänkt att jag skulle träna dressyr där hos henne men ni kan väl tänka er hur det hade gått då.

Men, jag har en del mål (stora) och då måste man träna träna och träna för att nå dom. Så, istället för att åka till Angelika åkte han och jag runt i ca 40 minuter och det var kämpigt med blåsten några gånger men men, det var bara att gilla läget.

När vi kom hem igen så hade han bajsat flera gånger och han var dyngblöt i svett, så jag gjorde nog en bra bedömning att inte åka till Angelika. Han fick komma in i stallet och bli duschad lite innan vi gick upp till ridhuset och lekte lite liberty över cavaletti och hoppa tunnan. Vi gjorde även lite cirkling game i trav och galopp i LIBERTY !!!! tjoho………min prins………….

 

Onsdagen var det inte så blåsigt, så då red vi på ridbanan training sequence alla steg, MEN, minneskortet på kameran blev fullt så det blev inte inspelat dom sista 15 minutrarna som kändes (kan jag ju bara säga) superbra. Synd att det inte kom med men det som blev med ser ni här nedanför.

Det ni missar är hans galopp som var väldigt bra då i onsdags. Det tar sig, som mordbrännarn brukar säga, hihi.

 

Igår torsdag hade Angelika och jag planerat att jag skulle åka till henne för ett nytt försök, men, detta regn och blåst gjorde att jag istället för att träna Stuffen var nyttig inomhus. Jag bokförde, betalade räkningar, plockade upp nya saker till shopen och jag…………………………(kan fortsätta ett tag till men ni är nog inte intresserade utav det).

 

Så idag var det min tur att släppa ut hästarna på morgonen och snälla Lotta erbjöd sig att hjälpa mig. Det var nog tur för när jag kikade ut (som jag alltid gör för att se att allt är lugnt) så ser jag att Stuffen går utanför hagen. WHAT ?!

 

Det var bara att springa ner, och där står han och undrar varför matte springer (han kanske undrar om jag har längtat efter honom, hihi) och tack och lov att man har så bra hästar – det var bara att hjälpa honom in i hagen igen. Sen fortsatte jag att springa och leta vart tråden var sönder nånstans, puh, inte värre än att översta tråden var av på ett ställe och en stolpe som hade knäckts. Jaja, gilla läget och be min man fixa det idag, eller hur ? Det ingår i äktenskapet när man äktar en hästtjej.

 

Jag passade även på, när alla hästar var ute (tack Lotta), att träna honom eftersom det är midsommarafton och man vill njuta av sällskap och mat resten utav dagen (trots ett sabla blåsväder).

Det blev OL med million of transitions, först utefter fyrkantsspåret i skritt – korta och öka steglängden. Sen gjorde vi lika i cirkling game och då även i trav och galopp. Ca 40 minuters träning blev det så nu kan jag ställa fram matjessillen, äh tusan, har glömt att jag ska dammsuga också. Okey, sillen får jag ta lite senare.

Glad Midsommar eller gla missömme på er alla. Löv jo

agnes