Ljusa härliga sommarkvällar

njuter man utav nu. Ibland är det till och med svårt att somna för man håller igång länge och sen är det svårt att koppla av, speciellt när det är ljust ute.

Men jag bara älskar denna årstid, synd att den inte varar året om.

 

fot

Min snygging Hot Stuff LG alias Stuffen

 

Förra fredagen blev det vila för Stuffen fastän jag planerat dressyr. Kommer inte ihåg varför men ibland händer saker som man inte hade med i beräkningen.

Men jag visste att vi skulle köra hö på lördagen så då gick jag upp tidigt och gick ut på en långpromenad med honom, nåt måste han ju göra när det inte blev nåt på fredagen, hihi.

Ca 80 minuter var vi ute och gick, länge, men det var skönt när vi kom tillbaka för då åt jag frukost innan vi började köra hö.

 

Söndagens träning blev iallafall ridning på utebanan. Jag gjorde det som vi fick göra på onsdagens träning, skritt med halt innanför spåret, skänkelvikning, skritt – trav – skritt –  trav, trav –  galopp – trav – galopp, skritt – galopp – skritt – galopp. Allt gick väldigt bra.

 

Intervallträning blev det på måndagen. Vi var på ridbanan där det är lite tyngre för dom men det var så mycket mygg så vi höll på i ca 30 minuter enbart. Tillräckligt ändå för Stuffen som fick jobba lite extra.

 

Tisdags fm kollade jag på GOC med Linda. Blev inspirerad och gick ut och för att träna Stuffen likadant. Sagt och gjort och han skötte sig jättebra.

 

Uteritt i onsdags tillsammans med Emma och Pettson och vi red samma väg som jag gick med Stuffen på lördags morgonen, fast åt det andra hållet och sablar vad Stuffen hittade spöken. Pettson brukar vara den som är lugn och trygg men även han hade sina ”moments”.

Jaja, gilla läget och göra så bra det  går utav det. Vid ett ställe så fick jag hjälpa Stuffen genom approch and retreat innan han kunde lita på att just den soptunnan inte skulle attackera honom, hihi. Det regnade litegrann så vi red inte hela vägen som var tänkt.

 

Sen var det dags för Angelika träning igen igår torsdag. Skritt långt innanför fyrkantsspåret där vi fick göra 2 volter längs långsidan fast volterna skulle läggas utåt. I början så blev Stuffen lite fundersam men efter några gånger så fixade han det ganska bra. Vi gjorde trav med korta steg och längre steg men med samma takt.

Stora mittvolten i trav och galopp. Han gjorde jättebra galoppfattningar när Angelika bad mig att sitta alldeles stilla och vänta på honom när jag gjorde ”galoppfattningen”.

Vi avslutade med serpentiner i trav och jag försökte sitta ner och det gick faktiskt bra. Jag orkade och jag orkade faktiskt ganska mycket, så skönt att inte behöva stanna upp och andas var 5:e minut.

Dessa serpentiner gick hur bra som helst och det var synd att ingen filmade då för det var en helt ny Stuff som jag satt på, så kul.

 

Så idag, direkt på morgonen, så tog vi den där långpromenaden igen. Måste tänka på att vi måste ta hand om våra muskler, både häst och människa, så vi inte ställer till nåt. Men det känns både nyttigt och bra tycker jag när man kommer hem igen efter ca 80 minuter.

 

Sen var det bara att köra in till Falun och uppvakta Josefin som tagit studenten idag. Grattis grattis.

 

I morgon åker jag och Liz upp till Gagnefs hopptävlingar med shopen. Det gör att gulliga grannen Jenny kommer och rider Stuffen då.

 

Nu ska jag nog gå och lägga mig så jag orkar komma upp i morgon vid 05.30 tiden.

Ha en underbara helg mina vänner. Ta hand om er och njut av varje minut, man vet aldrig vad som väntar ”bakom hörnet”.

 

”Learning to ride my horse without a saddle or bridle helped me discover the natural unity I needed to go beyond my limits”

Linda Parelli