Lina provar Isa

För nån vecka sedan så frågade jag Lina (som hyr in sig här) om hon kunde hjälpa mig att ”motionera” Isa. I och med min dåliga dåliga kondition så orkar jag trava 2 varv ungefär innan kärlkrampen gör sig påmind och jag måste vila. Det är då ingen häst här som kommer att bli så väldigt atletisk om jag ska rida dom. Så, idag red Lina för första gången på Isa. Hur det gick ? kolla längre ner i texten.

 

Först på morgonen tog jag Flight på en promenad i skogen. Jag förväntade mig en lite nervös och rädd Flight, men hon var kolugn, tittade vart hon gick och hon tuggade och var avslappnad och mysig. Det var en helt annan häst än vad jag förväntade mig. Man ska aldrig sluta förvånas, och man lär sig nåt nytt varje dag.

 

Sen blev det då dags för Isa och Amie. Jag värmde upp Isa OL och sadlade och tränsade (i hennes nya fina träns) så hon skulle vara klar när Lina kom.

När Lina satt där på ryggen så såg jag hur Isa funderade. Lina är ingen Parelli elev och jag vet hur svårt det är att anpassa sig efter våra hästar. Att inte använda skänkeln (som ”normala” ryttare) eller händerna, utan med sin sits, fokus och energi få hästen att gå fram i alla gångarter och svänga dit ryttaren vill och så vidare. Det är inte lätt, det vet jag. Isa hade problem med bettet eftersom Lina inte var still med sina händer men så fort jag berättade vad hon skulle tänka på så såg jag att Isa blev lite lugnare.

Dom kunde trava några vändor och det såg bra ut och Isa såg nöjd ut och då är jag också nöjd. Så tack Lina för hjälpen idag. Du får gärna ”hoppa upp” igen på Isa.

 

Amie lekte jag lite OL med under tiden som Lina red. Vi lekte med ”hyddan” precis som vi gjorde igår och idag gick Amie nästan in av sig själv, kul.

Sen kom Annifried och då fick hon hoppa upp på Amie under tiden som hon stod emellan två tunnor. Sitta baklänges och lägga sig med överkroppen ner på Amies bak. Sen fick hon även prova på att stå uppe på Amies rygg och jag hade önskat att jag hade haft en kamera i handen då. Ögonen och glädjen i Annifrieds ansikte hade jag gärna delat med mig här på bloggen.

 

Men varför Annifried hade kommit var ju bara för att hon skulle ha en lektion av mig och leka med Verona. Så vi hämtade henne sen när vi var färdiga med Amie och Isa.

 

Verona ville inte vara med oss i början så det tog några minuter innan hon istället för att springa runt runt valde att komma till oss. OL och vi gick igenom alla 7 lekar för Annifried ville gå igenom dom och sen ska hon lära sig freestyle nästa vecka med Amie. Förhoppningsvis kan vi fortsätta arbetet med Verona så att hon kanske kan rida henne sen. Spännande.

 

Pojkarna hann jag inte med för jag är ju tvungen att vila och idag blev den vilan lite senare än vanligt, sorry