Inte Liz dag

Nej, det var inte Liz dag igår.

 

När Liz lekte med Isa och red så var det väldigt hoppigt och känsligt, hon fick inte någon bra känsla. Isa är snäll och skulle aldrig ”kasta” av någon men Liz kände att det inte var hundra och avslutade ridningen. Visserligen kan hon inte rida så länge nu när Isa har stått ett tag men ändå.

 

Sen tog vi Stuffen och Amarok och värmde upp till freestyle ridning. När Liz hade satt sig upp på Amarok så började han att hoppa lite grann och då hoppade Liz av. Hon har lite kvar i ryggmärgen att hon åkte av honom för ett tag sedan, helt förståeligt.

Hon jobbade vidare från marken ett tag igen och provade att hoppa upp på honom men det blev samma visa, hm.

 

Jag lekte med Stuffen och red honom och kände att jag fick lite hjärtklappning så då frågade jag Liz om hon kunde fortsätta med honom så kunde jag leka med Amarok från marken. Sagt och gjort.

 

Amarok måste man leka med OL för att verkligen få honom calm, connected & responsive. Det var han inte när Liz satt upp på honom för det märkte jag när jag fortsatte leka med honom. Han fick göra cirkling game och när jag bad honom om galopp så bockade han och fort runt som en rodeohäst. Det många gör fel då med dessa LB hästar är att dom avbryter och blir arga på hästarna, men, vi gör helt tvärtom. Vi hoppar och verkligen supportar dessa hästar och när vi säger ja ja ja istället för nej nej nej, så får vi hästar som tittar på oss och undrar om vi har en skruv lös.

 

Det var under en sån ”lektion” som Stuffen reagerade på vad Amarok gjorde, plus att en fågel flög upp bakom honom som gjorde att Liz flög av rejält.

Usch och fy. Ni vet hur det är att vara förälder men samtidigt så är man ju sjuksköterska och att försöka få ihop dom båda rollerna kan ställa till det ibland.

I vilket fall så fick Liz en rejäl smäll mot skulderbladet, hon tappade andan och såg blek ut. Stuffen stod och tittade på henne och undrade vad hon gjorde där nere, hm, killen som ibland inte vet hur han ska använda sin kropp.

 

I vilket fall så fortsatte jag med Amarok och slutade med att jag satt upp på honom och då var han calm, connected och responsive.

 

Stuffen tog jag sen och red runt på och provade även lite GOC vilket gick bra.

 

På eftermiddagen tog jag även Verona OL och hon är superduktig tycker jag. Hon gör sideways i trav nästan helt perfekt. Vi gjorde cirkling med övergångar och även där är hon duktig. När vi var färdiga så lämnade jag henne i ridhuset och gick och hämtade Anastacia. Jag släppte henne tillsammans med Verona innan jag tog in dom i sina boxar.

Anastacias första natt i en box.

 

Så gårdagen blev lite hektisk på grund av allt som  hände och jag skulle ha varit iväg och hjälpt någon med lastning men det fick vi ändra så det ska jag göra i morgon torsdag.

Idag ligger Liz hemma och har väldigt ont, hon har inte kunnat sova i natt, så jag har 8 boxar att mocka, 5 hästar att träna och all mat som ska ordnas.

Så är det någon som känner för lite jobb så är ni väldigt välkomna. Louise var är du ??????? hihi. Jag kan berätta att hon gör succe på det stället hon är för ”anställning”. Tur för henne men kanske lite otur för mig, hm how interesting.