Hovslagare idag

Eftersom vår hovslagare Kjell är sjukskriven så fick vi tag på snälla Christer istället, och han kom idag. Amie och Isa har fått vinterskor och snösulor och Anastacia och Leya har verkats.

På måndag kommer Christer tillbaka och verkar Stuffen, Amarok, Highnoon, Verona och Flight. Allt gick bra och jag fick hjälp av snälla bussiga Marianne idag.

 

Sen lekte jag med Flight efter min middagsvila. Vi gjorde mycket approach and retreat idag på sticken med påsen och presenningen. Det gick bra tycker jag och jag fick även lägga presenningen på henne idag. Visserligen bara när hon stod stilla, men det hade jag aldrig kunnat gjort de första veckorna, så utvecklingen är verkligen positiv.

 

Idag fick jag en uppdatering av Ryan Rose på hans blogg och han hade två övningar som jag praktiserade idag. Den ena på Flight, och det var att göra game over på cirkling game. Hon har ju en tendens att bara höja energin ännu mera när jag gör fas 4 med sticken, då när jag vill att hon ska göra game over. Det Ryan visade praktiserade jag och efter en gång så fattade hon !!!! Det är så underbart när man bara behöver göra det lilla och så får man det stora.

 

Den andra övningen praktiserade jag på Stuffen och det var att leka fram spin. Det höll jag och Stuffen på med flera gånger idag fast vi gjorde också annat emellan.

Jag följde honom i ”hans” lek emellanåt och sen fick han följa mig och vi gjorde yo-yo (drive and draw), vi gjorde öka och minska cirkeln i cirkling game, för att sen göra spin igen. Så höll vi på och han hade öronen framme ganska mycket idag och det är målet för mig i mycket utav alla lekar jag gör, och även nåt jag vill med alla mina hästar. Attityden mina vänner är viktig. Både hos oss och hos våra hästar.

 

Syns vi på söndag, eller ?