Hööööööööö

är på gång här hemma nu. 2 veckor innan midsommar !!! När hände det sist ?

Jaja, det är ju naturligtvis superbra att man får in det tidigt, och att det inte har kommit en droppe regn på det heller.

 

Förra fredagen fick Stuffen vila. Det var ca 28 grader varmt och dom nya ägarna till Solero kom då på fm för att hämta hem honom. Direkt efter det hade jag en lektion och sen var det lunch och sen och sen och sen och jaaaaa, jag blev så trött och därför fick Stuffen vila.

 

 

På lördagen var det ännu varmare men på kvällen tog jag en promenad med Stuffen runt åslappen, eller promenad, vi travade ibland, vi gjorde sideways ibland och även ryggning bakåt i uppförsbackarna. Lite nyttig måste man väl vara, hihi.

 

Söndagen innebar intervallträning tidig morgon innan den värsta värmen slog till. Även kl 7.00 då vi var på gång så var det varmt och Stuffen var påverkad. Det blev bara ca 30 minuters träning för han fick puls ganska fort och det märktes att han var påverkad utav värmen, stackare.

 

I måndags tänkte jag träna OL men när jag stod i stallet kom jag på att Angelica hade rekommenderat mig att ta bort knästöden på sadeln och då var jag ju tvungen att kolla/prova det, om det blev bra. Så sagt och gjort, på med sadel och upp i ridhuset. Men !!! upptäckte att jag hade ju jeansen på mig så det blev inte så mycket ridning kan jag ju säga, det gör ju ont utav sömmarna i jeansen, bläää.

 

Vi gjorde iallafall ride the line och carving turns figure 8. Det gick väldigt bra när jag ”red” med vänster tygel. Vi gjorde även det i trav lite grann innan det gjorde allt för ont på insidan av benen, hihi.

 

I tisdags så red vi ut tillsammans med Emma och Pettson. Tanken var Markusbovändan men vi höll oss mest i skogen och red samma väg tillbaka hem. Det blåste så väldigt men inne i skogen var det lugnt och skönt, och inga insekter faktiskt.

 

Så igår började jag dagen med en lektion på fm, var sen uppe på logen tillsammans med Liz och städade höskullen. Och på kvällen var det då dressyrträning igen.

Vi fick skritta innanför spåret – göra riktiga hörnpasseringar – sen i trav.

Sen trav – skritt – trav några gånger för att kolla övergångarna och deras ansvar att komma igång eller sakta av efter min energi. Vi gjorde även trav – galopp – trav – galopp osv innan vi även gjorde skritt – galopp – skritt – galopp och kan ni tänka er, Stuffen grejade det, tjoho vad jag tyckte det var roligt att rida igår. Det finns hopp för oss.

 

Idag har jag också haft lektion på fm och nu har ju även värmen kommit tillbaka, skönt. Det jag ska gå ut och göra idag med Stuffen är OL med bommar. Jag orkar inte rida för jag har ont i mina ben idag, hm vad konstigt………….

Men i morgon ska jag iallafall rida det vi gjor

de igår. Måste träna träna träna, men det är ju så kul också när man ser förändringen hos Stuffen och ännu roligare när tränaren säger att det händer saker varje vecka.

 

Nåt annat som är tråkigt idag är att Lindas (en utav hennes mentorer) har gått bort. Walter Zettl avled idag efter en kort tids sjukdom. Jag hade turen att få se och höra honom på en clinic i Birmingham 2010 tror jag det var och jag älskade att höra hans hesa tysk-engelska röst. Han var en stor hästmänniska.

 

” I dreamed of dancing with horses……………….Not wrestling with them ” / Linda Parelli

 

Ha nu en bra underbar solig helg, ni vet ju vad jag ska syssla med, suck suck. Tänk inte på mig utan tänk på Engla som åker till Umeå i morgon för att tävla sina 2 hästar i dressyr både lördag och söndag. Tänk på duktiga hon och håll tummar och tår att Anastacia höjer sina procent ännu mer och visar vilken stjärna hon är. HEJA ENGLA

 

 

” Sometimes the greatest way to say something is to say nothing at all ” ” Maybe I looking for something I can`t have”