Hetta hetta och åter hetta

Tar det aldrig slut ?

 

Med risk för att få ångra detta uttryck men kan det inte regna nuuuuuuuuu !!

Tror att vi är många som längtar efter regn, och mest tror jag att alla våra bönder saknar regnet. Det kommer att bli ett jobbigt år för dom och i och med att dom inte kan göra det som dom brukar göra (fixa hö till alla hästar) så blir hästfolket också lidande. Vi har sån tur att vi har fått in vårat plus att vi fått köpa utav vår ena granne vars ”normala” köpare blivit utan häst. Tråkigt för henne men tur för oss.

 

Förra fredagen fick Stuffen vila men på lördagen red jag training sequence och det som Angelica drillade oss på, och allt gick bättre då.

 

Söndagens träning blev också ridning med freely forward i alla gångarter. Sen ”utåtställda” hörnpasseringar, sen 8-volt i trav med några galoppfattningar. Vi red inte så länge för det var ju varmt, konstigt va? Men vi skrittade runt åslappen efteråt tillsammans med Liz och Isa.

 

I måndags så tränade jag uppe i rundkorallen, först OL och sen liberty. Det var fokus på change of direction och det gick sådär ska jag säga. Lite irriterad på bromsar och värmen blev han, och kanske för att vi inte hade varit där på länge.

 

 

Vi var på ridbanan på tisdagen och red det vi gjorde på Angelica träningen, men jag började med freely forward, down transitions, ride the line och gjorde även en del galoppfattningar. Det gick bra, även om det var varmt, puh.

 

I onsdags var det då dags för Angelica träning igen och vi gjorde hörnpasseringar utåtställd som vi gjort ett tag nu. Angelica var imponerad över att det gick så bra. Hm ? tränar man så brukar det väl bli bättre, hihihi.

Vi gjorde även skänkelvikningar, och han gjorde den till vänster (för höger skänkel/ben) superbra så jag bara satt och log och njöt – det är den här känslan man letar efter hela tiden.

För nån vecka sedan fick vi göra 8-volt med enkla byten i galoppen och i onsdags fick vi göra det igen. Wow, säger jag bara. Det gick så bra, alltså inte superbra, men om man jämför med då för några veckor sen så var det en utveckling som har gått spikrakt uppåt. Stuffens energi, balans och samarbetet gjorde att jag ”dansade” fram resten utav kvällen.

Tänk när allt känns så där bra, halleluja säger jag bara.

 

Igår tog vi en promenad vid 06.00 tiden. Allt för att slippa den värsta värmen och för att låta Stuffen få ”vila” lite. Gringo, Isa och Liz hängde också med.

 

Så idag var det jag som hade utsläppet så då gick jag och hämtade Stuffen när allt var ”färdigt”. Eller hämtade och hämtade, hm, han låg nästan längst ner och sov tungt. Stackars häst, hihi.

Okey tänkte jag och sa att jag hade ju en häst kvar att släppa ut så jag kunde väl gå och göra det under tiden, men när jag började gå iväg så kom Isa efter mig och tack vare det  (eller inte) så reste Stuffen på sig och kom han också.

 

Igår var även Peter och jag och kikade på denna lilla lilla lilla krabat som flyttar hem till oss om 8 veckor. Hur ska vi kunna vänta så länge ?

 

valp

 

Det blev bomträning idag och han var lite ”seg” så jag tänkte inte låta honom jobba så mycket. Det blev mycket flytta bakdelen för lätt tryck, och då menar jag verkligen lätt tryck. Jag använder bara ovansidan på min hand som jag lägger emot hans päls, inget annat. Flyttar han sig inte då så använder jag fas 1 i porcupine game, och jag har aldrig behövt använda fas 2, peppar peppar.

Vi gjorde även sideways game idag eftersom Stuffen hade det svårare att gå skänkelvikning till höger för vänster skänkel/ben. Vi fick det som läxa utav Angelica så då måste vi väl träna på det då, hihihi.

Däremellan så blev det trav över bommar och skritt över högre bommar. Han blev varm men inte svettig, så det var nog första gången på länge som vi inte har behövt duscha honom efter en träning.

 

Sen vill jag påminna alla att Karin kommer ju snart hit för 2-dagars kurs (utan häst). Passa på att komma hit, passa på att träffa alla vi Parelli ”nördar”, passa på att bli inspirerad, passa på att fylla på din kunskapsryggsäck och passa på att hälsa på mig, hihi. Ni är alla välkomna hit den 25 – 26 juli. Har ni inte anmält er än så skynda er att göra det.

 

Nu är det helg igen och i morgon åker Freja med familj till Särna för 1 vecka innan dom kommer tillbaka för ytterligare en vecka tillsammans med famo och fafa. Life is wonderful