Hårdkörning idag

Idag blev det hårdkörning med Isa och Amie OL. Vi fokuserade på yo-yo och cirkling, men med mer krav ifrån mig vad gäller energin i fas 1.

Amie lekte jag även lite på att hon skulle stanna i ”fyrkanten” i cirkling. I början förstod hon inget alls men till slut så.

Isa hade det jobbigt idag. Hon vet vad hon förväntas göra, så hon väntar inte på min fråga och det är ju fel, så många repetitioner blev det innan hon kunde ge mig rätt svar. I morgon hoppas jag att jag kan rida båda fröknarna.

 

Flight fick göra i stort sett lika som hon nu gjort i några dagar. Mycket bättre med presenningen idag, men så fort jag lyfte den så blev hon rädd. Så då vet vi vad vi fortsätter att jobba med.

Bollen blir hon också skeptisk mot när jag lyfter upp den, och speciellt om jag går emot henne med bollen i zon 2-3, då går hon undan och tittar oroligt på den. Annars så är dessa RBE hästar väldigt lätta att leka med tycker jag. Fast man får aldrig glömma friendly, och när det gäller faserna så behövs nästan aldrig fas  3 – 4 användas.

 

Positivt idag med Flight var att hon efter att ha sprungit ett litet varv, hela tiden kom fram till mig och ”kollade” läget. Här ser man verkligen framstegen vi har gjort, det att hon inte är rädd för mig och att hon litar på mig.

 

 

På kvällningen fick jag besök av två flickor (med deras mammor) som kommer hit på PRAO om två veckor. Jätteskoj att träffa dom, och det ska bli så roligt att få lotsa dom i denna hästvärld.