Glad Påsk

önskar jag er alla och vi hoppas att vi alla får det soligt och något sånär varmt, tack.

 

Förra fredagen så blev det OL igen (jag vågar inte rida på grund av alla snö och is som ligger på ridhustaket, för när det rasar av emellanåt så exploderar Stuffen) och då la jag ut 2 bommar med tanke att han skulle göra sideways över var och en utav dom med mig längst ut i 22`lariat repet. Det gick väldigt bra och sen fortsatte vi med att ha 2 koner ute på cirkling ”spåret” och vid dom skulle han göra halt och rygga 4 steg.

 

Vi använde oss även då utav den omvända pyskologin, ”- Kan du trava saktare Stuffen ? Nja lite saktare kan du nog……” Vilket resulterade i att han snart bad om att trava på bättre, tjoho, tack Parelli för det tipset.

Sen blev det galopp vid den ena konen och trav vid den andra och så fort han nästan gjorde det av sig själv så slutade vi.

Då gick vi till tunnorna och övade det som vi har börjat med – han backa emot dom och gå emellan för där står jag och vill hoppa upp. Han hade lite svårare för det då, men vi jobbar på.

 

Lördagens sysslor blev fixning i lillstugan plus inköp utav badrumsinredning så Stuffen fick vara då, men söndagens fina väder bjöd in till en promenad runt åslappen tillsammans med Peter och hundarna. Så härligt.

 

I måndags fick han också vila för det har varit och är, fortfarande lite saker i lillstugan som måste fixas.

 

ute

Nu får det bli snöfritt nångång så vi kan rida ut i skogen igen.

 

Men i tisdags så gjorde vi cirkling med 4 cavaletti bommar (2+2) med trav först och sen galopp med studs. Det tycker han är väldigt jobbigt, så vi måste fortsätta att jobba upp styrkan och smidigheten i hans kropp. Hur ska han annars kunna piaffera, hm….

 

Så igår, efter allt stök med städning i huset, målning i lillstugan, var det dags för intervall träning för Stuffen. Jag pratade om smidigheten som han inte har men det gäller även flåset. Så igår fick han under ca 25 minuter, i intervaller, trava och galoppera, vilket han skötte med bravur. Förutom då det rasade ifrån taket en gång, hihi.

 

Idag kommer då älsklings Freja hit och jag ska försöka hinna färdigt med allt innan dom kommer på eftermiddagen – göra stallet, träna Stuffen, fylla på vatten i hagarna, åka och handla mat för hela helgen och även städa ihop inne i lillstugan.

Men men, jag får ju krama och pussa på Freja ikväll och då har man glömt allt ”jobb”.

 

fr

 

Trevlig påsk på er alla och njut av livet.