Fredag igen och dags för

fredagsmys, eller ?

Vad är fredagsmys egentligen ? Är det att slänga sig ner i soffan med en stor chipspåse och kolla på tv ? Hm, jag vet inte fast jag vet att om jag befann mig intill Stuffen och tränade så skulle jag kunna kalla det fredagsmys. Vad är ditt fredagsmys ? Skriv gärna i kommentatorsfältet, för då ser jag samtidigt vilka som verkligen läser denna blogg och inte bara ”gillar” när ni ser inlägget i facebook. Klurigt va ? hihihiiiii

 

Oki, vad har vi gjort dessa dagar ? (många frågetecken nu, hm how interesting).

 

Jag skrev sist att jag skulle sätta igång honom så fort Maria hade varit hit och det gjorde jag. Han hade lite spänningar i sin vä sida som Maria hjälpte honom med, och som vanligt när någon håller på med honom så där så står han nästan och sover. Han njuter och det gör att mitt hjärta ler väldigt mycket.

 

Även Peter och jag fick oss en behandling. Peters första så han grinade illa några gånger men jag är ”van”, så jag bara njöt av det. Känner ju att det blivit mycket bättre sen första behandlingen så det är bara att fortsätta.

Hon kommer tillbaka den 12 augusti om någon vill vara med då.

 

beh

 

Alltså, onsdag tog jag Stuffen liberty först uppe i rundkorallen. Precis som Karin gjorde under kursen, och jag försökte även göra precis det hon gjorde och visade mig då.

Bad om ”effort” ifrån Stuffen och med ”två öron”. Det blev 1 öra och ganska bra ”effort”, så då slutade jag och gick ner till paddocken OL.

Där blev det först backing eftersom han hade problem med att ”lyssna” på mig då sist – han fortsatte backa när jag tog min energi ifrån honom. Det blev  några upprepningar men inte alls då som sist = förbättring.

Sen blev det då gångarterna – att få en bra energi. Det gick också bra, fick en 8-9 på skritten, 7-8 på traven och 8 på galoppen, så det var bara att sluta när jag fick så bra svar.

 

Igår så gjorde jag samma sak, eller skulle göra lika tänkte jag men det ville inte Stuffen, blääää. Men jag bet ihop och tänkte på det Karin sagt och när det inte funkade liberty så satt jag på honom grimman med repet och då funkade det och då slutade jag. Han hade inga öron framåt och inte heller nåt ”effort” när jag provade i början, därför backa och sätta på grimman med repet och göra det OL istället.

Sen gick vi ner till paddocken och då var det iallafall bättre med backningen, och gångarterna var lika bra som dagen innan. Fast jag tyckte inte att jag hade en glad Stuffen med mig, hm, det måste vi fixa. Ny träning idag och i morgon och på söndag, då vi kommer att göra precis samma som jag nu gjort i 2 dagar. Sen blir det ridning för hela slanten, hihi.

 

uteritt1

Detta är en bild när Stuffen var 3 år och vi red ute i  skogen tillsammans med Emma A och Magnus (det var hästen alltså).

 

Det har alltså inte hänt så mycket på hästfronten så då passar jag på att dela med mig lite bilder från ”förr” då jag var aktiv inom, hihi, showbusiness.

 

ronny

Detta är en bild ifrån Hembygdsgården i Stora Skedvi då jag och Stefan W var Ronny & Ragge. Det var så himla lyckat för vi fick låna en gammal Ford och åkte med den nerför backen ifrån kyrkan ner mot gården med full volym på bilstereon, och Stefan som slog på taket i takt och jag stampade med mina träskor. Alltså, det var så himla kul, och kolla frissorna och polisongerna, hihi.

 

tina1

Under samma sommar så fick jag även vara Lillbabs och Tina Turner. Ni ser nog på bilden vem jag försökte vara där. Där har jag också ett minne ifrån (har glömt många). På scengolvet så var det glipor emellan plankorna och under en träning så sa jag att jag antagligen skulle fastna med klacken, så det var viktigt för mig att verkligen ha koll på det.

Vad tror ni hände ? Jo, jag fastnade med klacken men jag fann mig och hoppade ur båda skorna och körde barfota resten utav numret. Allting går.

Mycket fina minnen ifrån dom somrarna och det var tack vare Kitty som jag fick uppleva allt detta, tack Kitty.

 

Denna vecka har Freja varit i Västervik, eller dom är fortfarande där, men dom kommer hem på måndag igen och då får jag rå om Freja ytterligare en vecka innan dom åker hem till Umeå igen och det kommer att dröja nån månad innan vi får träffas igen, snyft.

 

frejabad

 

Ha en bra helg vänner. Själv ska jag/vi på släktfest Höglund i morgon och mysa med släkten som man inte träffar så ofta fastän vi bor ”nära” varann.

 

Ta hand om varann och njut av varje dag ni får tillsammans.

 

”You will never be alone – I`ll be there for you”