En häst åkte och en ny kom

För igår åkte Madalyn hem och idag anlände Denniz som ska vara här ett tag och ”landa” i Parellis underbara värld. En mer beskrivning får ni i morgon på den här stora (180 cm) hästen. Tror ni Liz gillar honom ?

 

Igår hade jag då en nybörjarkurs och Verona och Isa fick vara med som ”lektionshästar”. Madalyn hjälpte sin ägare med dom 7 lekarna och alla var duktiga och det är så roligt att få vara med i början och sen följa hela resan som människan (och hästen förstås) gör. Ett bra betyg för mig måste ändå vara när elever vill anmäla sig direkt till nästa kurs. Jag lever min dröm.

 

Idag har Josefin börjat sin Prao här. Hon ska vara här i 3 dagar och vi känner ju varann eftersom hon och hennes mor hyr stallplats här utav oss till sina två hästar.

Hon har varit sysselsatt hela dagen och gjort ett väldigt bra jobb, och som om inte det var nog så dök hovslagaren upp strax före 17.00 för skoning på hennes häst.

Efteråt så blev även Isa skodd eftersom hon har tappat sina bakskor under helgen.

 

Annars så började vi med Verona idag och Josefin tog sin Bellis. Det blev OL och Josefin körde dom 7 lekarna som hon lärde sig igår på kursen vi hade då.

 

Jag ville kolla så att Verona inte gjorde lika som hon gjorde i torsdags och att rakningen var ett bra beslut. Det var det, ett bra beslut alltså. Det gick jättebra att sadla och att ”hoppa upp” i stigbygeln. Jag har fortfarande ont i min svans så någon ridning är inte aktuellt än.

 

Sen lekte jag OL med Judith och det blev lite cirkling game, som gick väldigt bra, sideways och x-tream friendly game och vi avslutade med flank rope. Där reagerade hon bara lite men hon blev så introvert så det känns svårt att säga att det var bra. Bättre med en ordentlig reaktion så att man ser när hästarna förstår och andas ut och visar att dom slappnar av.

Vi fortsätter att utmana henne under den kommande veckan.

 

Sist ut blev då OL med Stuffen. Han bjöd på cirkling game helt avslappnad och connected med mig, woaw. Då kunde jag inte låta bli utan jag släppte honom i liberty och han gjorde även cirkling game då också, woaw.

 

stuffenvaska

Extroverta Stuffen

 

Sen lite stick to me och spin i två varv gjorde han, så idag älskade jag honom lite extra, synd bara att jag inte kan rida honom. Hm, det får Louise istället glädjen att göra, attans rumpa.

 

Nu är det måndag kväll och en massa bra tv-program, så nu bänkar jag mig där och njuter av det jag får se och livet.

Just ja, jag var in och kollade webhotellet igår och nu har vi 341 besökare varje dag på vår hemsidag, helt otroligt kul, tack alla ni. Det kanske är så att ni är nyfikna på att höra vad det är för nåt på gång som jag ger er ledtrådar om emellanåt. Vad vet jag. Tjingeling