Äntligen

kommer Freja hit, och det blir på söndag, äntligen.

 

freja

Heja Sverige, heja heja………

 

Förra fredagen fick Stuffen vila men i lördags fick han löshoppa med studs. Det gick väldigt bra och det känns alltid bra när man tränar hästen och vet att detta gör ”underverk” med t.ex. galoppen. Att allt har en mening, ett syfte.

 

Söndagens träning var training sequence då vi gjorde dom 6 första stegen. Det gick helt okey men han blev väldigt trött eftersom vi var ute på ridbanan, stackarn.

 

Sen i måndags var det dags för Angelika träning igen, men först var jag iväg ( kl. 07.00) och hade en lektion, hihi. Bäst att passa på innan solen värmer allt för mycket.

Vad fick vi då göra för Angelika ? Jo, vi skrittade först och gjorde hörnpasseringarna utåtställda och med nästan en bakdelsvändning där. Stuffen klarade det bra men kunde ”sakta” av lite för mycket så det ska vi träna på till nästa gång. Sen trav med ökning eller korta av steglängden, och sen även det i galoppen.

Sen en stor 8 volt (figure 8) där vi på den ”övre” volten skulle sitta ner och på den ”nedre” volten rida lätt. Uppgiften var att behålla takten /tempot hela tiden och det klarade vi av bra.

 

Vi avslutade med galoppfattningar på volten, några steg och sen trav för att ta ny fattning. Det gick också bättre än sist men det är övergången galopp till trav som vi behöver träna på mer = down transitions without rein.

När vi skrittade av så sa Angelika att Stuffen var ordentligt trött i sina bakben, stackars plutten min. Tur vi har dusch till dom och att jag alltid masserar och stretchar honom efter dessa ”hårda” pass. Helst skulle man vilja ta in honom till sängen och bädda ner honom, hihihi.

 

Tisdags morgonen användes till att ta en längre promenad då även Gringo fick följa med.

 

Igår onsdag red vi ut tillsammans med Emma och Pettson. Det blev Markusbovändan med mycket trav och galopp innan vi kom in i skogen då det inte går att göra så mycket mer än skritt. Vi klarade oss väldigt bra ifrån insekterna, tack och lov, så det var en mysig ridtur vi fick.

 

Vad som var extra plus i kanten var att Stuffen kom till mig i hagen igår. Eller det låter lite konstigt för han kommer alltid emot mig, även om jag kanske har fått gå några meter emot honom och ”leker” med honom så han kommer, men igår så var han halvvägs ner i hagen och hans kompis Isa stod längst ner.

Jag stannade vid insläppet och visslade och ropade som jag brukar och han kom. Jag behövde inte gå nånting, och den känslan man får när hästen kommer med öronen rakt fram är obetalbar. Ett betyg på att han vill komma, att han gillar mig, så underbart.

 

Idag så gick vi ut vid 05.30 för utfodring och utsläpp innan vi hämtade Isa och Stuff för bom- & cavaletti träning. Alltid skönt innan den värsta värmen kommer och idag är det städdag för att göra huset fint innan Freja kommer.

 

Jag hade bestämt innan sommaren att jag skulle låta Stuffen vila när Freja kom hit men nu vet jag inte hur jag ska göra ? Känner mig så laddad och vill så gärna rida och träna, suck.

Kanske jag ska träna på att åka iväg med honom till olika ställen. Det kanske får bli ”sommarträningen” under dessa veckor, vi får se.

 

I morgon fredag igen och vädret ska hålla i sig, så det är bara att njuta.

 

En artist som det varit lite tyst om på ett tag är denna kille. Jag råkade bara höra denna låt häromdagen och jag tyckte så mycket om hans röst och melodin, fast den är sorglig. Hoppas ni inte blir besvikna att ni inte får någon ko-skits-musik (som Peter kallar det), hihi.

 

Trevlig helg vänner, det tänker jag ha