Vad är PNH?

Parelli Natural Horsemanship, PNH, är ett unikt utbildningsprogram som lär oss som håller på med hästar att kommunicera med hästar på ett naturligt sätt genom tillit, förtroende och hästpsykologi. Genom PNH får du lära dig att förstå hur hästen tänker, du lär dig att läsa av och tyda hästens signaler samt vilken horsenality™ din häst har. Utifrån den kan du sedan lära dig vad som är viktigt för just din häst.

 

Den här metoden hjälper dig att bli en bättre hästmänniska som ser vad din häst behöver i olika situationer och vad du vill åstadkomma. Oavsett om det är att kunna rida ut i skogen, hoppa högt eller rida dressyr så är PNH något för dig!

 

I Sverige finns det licenserade Parelli instruktörer och dom hittar du på www.parelliteamsverige.se

 

Agneta har gått flera kurser för 2-, 3- och 5-stjärniga Parelli-instruktörer och har som mål att bli så bra hon bara kan för sina hästar. Första steget mot målet var en Fast track-kurs i Florida, USA i november 2011, bilderna är därifrån.

 

Angeta står på hästen

I dagsläget har Agneta klarat av Level 3 och jobbar just nu för Level 4 On line, Liberty, Freestyle och Finess.

 

Vill du också få kunskapen och redskapen för att få en bättre kommunikation med din häst? Kom och delta i kurser i PNH på Lassols Gård då Karin Malmberg Petterson 3 – star Parelli instruktör kommer till gården, vilket hon gör 3 ggr / år.

 

Videoklipp på Agnetas träningar hittar du i Parellibloggen eller youtube.se (sök på Lassols Gård eller Agneta Höglund). Du kan också läsa mer om konceptet på Parellis egen webbplats.