Dessa mässor

som är hit och dit, hihi.

 

För en vecka sedan så red jag Stuffen i enbart repgrimman. Det var jättelängesen jag gjorde det men känslan var bra och, why not tänkte jag.

Innan jag red så gjorde jag Karins läxa först och det gick super bra då.

 

pat

 

Så var det då dags för Formexmässan tisdag och onsdag. Mysigt att åka ner med trevliga gulliga vänner som gör att det blir lite som en mini semester.

Hittade jag nåt då ?

Jo, det gjorde jag. Faktiskt inte så många nyheter utan det blev mer påfyllnad inför hösten (med Elmia) och julen. Ni får hålla utkik på webshopen och kolla in den ibland och se om ni ser nåt som ni gillar.

 

Lite bilder på vad som kommer till shopen under hösten……………

byst

kudde

mugg

trav

………spännande, eller hur ?

 

 

Så under dom dagarna fick Stuffen bara vara, stackarn, hihi, inte då.

 

Torsdagen var jag först i rundkorallen för Karins läxa och samma här som sist – superbra. Sen ner i ridhuset för OL med ”gångarterna”, cirkling med change of direction, sideways och flytta bak-& framdel.

 

Fredagen värmde jag först upp med ”kapa hörnen” OL innan jag satt upp och gjorde lika då. Sen skänkelvikningar i både skritt och trav innan jag gjorde figure 8 i trav och sen i galopp med enkelt byte. Den övningen är väldigt olikt den jag gjorde i våras. Det går väldigt bra och det är jättekul att rida när jag känner att jag orkar.

 

På lördagen hade jag först en lektion på fm innan jag själv sadlade Stuffen och gav mig ut i skogen – SJÄLV!!

Förlåt familjen men jag orkar inte vänta på ”nån annan”. Jag vill rida ut när jag vill och känner för det. Det blir så svårt annars, hihi.

Men det gick väldigt bra, det var bara vid 2 tillfällen som han spetsade öronen och undrade va f_n det var. Men eftersom han är Parelli tränad så ingår inte sken i hans gångarts-låda, utan då är det lek nr 7 som används = squezze game.

Den leken gör att dom istället för skena iväg vänder om och vill kika och begrunda vad tusan det är (som dom är rädda för).

 

Söndagen (igår alltså) frågade jag Peter om han och Gringo kunde följa med mig när jag red ut. Jag ville gå bort till klätterbacken och klättra några gånger. Dom följde med och det gick bra och jag kunde även trava på vägen hemåt. Så kul och det kommer att bli en fröjd nu i höst och i vinter – mycket kondisträning.

 

Idag har då Li varit här och gett några hästar behandling och då även Stuffen.

Jag passade på att träna honom innan och då blev det bommar på marken plus lite högre som han verkligen får höja benen på. Dom går bara att göra i skritt, men vad gör det när man vill att hästen ska bli uppmärksam, stark och kvick i benen.

Vi gjorde även cirkling game i alla gångarter och även här får jag supporta honom att ha den ”normala” gångarten som passar honom och mig. Lite sideways utefter sargen gjorde vi också.

 

Li hittade bara lite spänning i höger bakparti, men annars kändes han jättefin sa hon.

 

Nu ska jag gå ut och kika när Angelica har träning (som jag drog mig ur eftersom Stuffen fick beh idag) för det är kul att sitta och bli inspirerad utav andra. Ha en bra kväll och en bra vecka.

 

Undrar om jag nångång överhuvudtaget får se Keith Urban eller Luke Bryan live ? En dröm jag har…………………..oopps, höll på att glömma -Parelli träffen på söndag- kom gärna. Och lördags lektionerna är fullbokade.