Då var man småbarns mamma igen då…………………..

Iallafall känns det så. En massa passande så det inte blir en ”olycka” inne, en massa passande för att kolla att det inte bits sönder saker överallt, mat flera gånger per dag och lite gnälliga nätter, puh, jag är för gammal för det här.

Men han är supersöt när han ligger och sover, iallafall i ett sånt här läge, hihi.

 

keso

 

Okey, ni förstår att det inte blir så mycket gjort här, och när Liz eller Rick kommit hem så sticker jag ut för att träna Stuffen.

 

Det vi har gjort sen sist är:

Förra tisdagen så red jag på ridbanan i solen och det gick bra. Bara freely forward i alla gångarter och sideways.

På eftermiddagen hade jag lektion.

 

Onsdagens bestod utav en låååångpromenad tillsammans med Liz och Gringo. Sen på torsdagen så red vi ut tillsammans med Emma och Pettson. Det blev en ”halv” Piparbovända med ganska mycket travjobb.

 

Sen på fredagen så regnade det och jag var tvungen att träna Stuffen innan 15.00 för då var jag tvungen att göra mat eftersom pappa och Peter skulle bila upp till Funäsdalen så fort dom hade ätit.

Det blev ingen träning, för Stuffen var så blöt och jag kände mig lite stressad och elak emot honom om jag sadlat honom då.

 

Men på lördagen så tog jag upp honom på en gång så fort jag var klar med fodring och utsläpp av hästarna.

Det blev liberty i rundkorallen med change of direction, övergångar i alla gångarter och det gick väldigt bra. Sen hade jag lektioner hela dagen vilket är så kul och inspirerande. Jag är nog som lyckligast då när jag ser hästar och människor må bra utav att vara med sina hästar och uppleva allt i deras träning.

 

elisa

 

I söndags så red jag på ridbanan igen. Freely forward i alla gångarter och avsaktningar utan att använda tyglarna. Sideways i skritt och trav och när jag avslutningsvis började med galopparbetet så provade jag att göra sideways även där och döm till min förvåning när han gör det några steg, wow, haksläpp rejält. Min underbara träningskompis Stuffen.

 

parellifiness

 

I måndags hade jag planerat in intervallträning innan skoning, men när jag kom upp i ridhuset så var det slarvigt mockat så jag fick mocka ca 15 minuter och det gjorde att min planerade träning inte blev så bra. Eller kort ska jag kanske säga. Det blev trav och galopp under 20 minuter i en ”jogging” takt.

Sen ner i stallet för skoning med Anna, hovisanna som vi kallar henne.

 

Tisdagen gjorde vi ridning i ridhuset och det var planerat lite lätt, inte mycket kontakt eftersom Angelica skulle komma på onsdagen och ha träning med oss. Han hade bra energi så det blev öppna, sluta, skänkelvikning och vi avslutade i figure 8 i galopp med enkelt byte vid X. Allt kändes bra.

Efter det hade jag en lektion.

 

Onsdagen var då Angelica träning. Redan när jag satt upp så skrattade vi och sa att Stuffen var färdig, alltså färdig med träningen för hade jag bett honom lägga sig så hade han nog gjort det, hihi.

Okey, det är bara att tänka positivt och göra det som behövs för att Stuffen (och jag) ska må bra. Vi gjorde en massa övergångar i alla gångarter och då taggade han till.

Det blev till slut väldigt bra energi och när vi avslutade med figure 8 i galopp med enkelt byte så kändes det superbra. Emellanåt fick vi till jättefina fattningar och allt kändes jättebra. Ska tillägga att vi började med ett annat bett idag, igen. Det är tredje bettet vi provar. Inte för att det är några problem utan bara för att se vilket han verkligen gillar och fungerar bra med.

Resultatet utav det kommer ni nog att få höra senare. Men först ny träning redan på måndag.

 

Igår så tog vi en promenad runt åslappen tillsammans med Liz, Isa och Gringo. Tänkte att han måste röra på musklerna efter ett hårt pass som han fick i onsdags. Han skrittade på väldigt bra hela tiden och det är kul när han går med öronen rakt fram och nacken ganska lågt och tar för sig för varje steg han tar.

Träningen går framåt……………………….

 

Idag ska jag löshoppa honom och i morgon får han vila för då ska jag upp till Gagnefs hopptävlingar med shopen. Är det nån som skulle vilja följa med så skulle det vara jättekul för jag är helt ensam, snyft snyft, hihi, ingen fara, jag är van att klara mig själv.

Nu när vi har lilla Keso så måste nån alltid ha ögonen på honom vilket gör att Liz har det som sin syssla i morgon. Rättvist, eller hur ?

 

Ha nu en trevlig helg och gör det ni vill göra, inte vad någon annan vill att ni ska göra. Var rädd om er och njut av livet.

 

Sentimental, John Farnham med The Voice. Helt underbar, och snygg var han ju också, hihi.