Då har jag ridit i åskväder också

Attans vad det smällde och blixtrade igår eftermiddag / kväll, och då hade jag och Stuffen lektion för Angelica, puh, det var spännande.

 

Men, vi tar det från början.

 

I lördags och söndags gjorde jag precis exakt det jag hade gjort några dagar innan. Karins läxa var ju att träna liberty i rundkorallen för att befästa change of direction och på 45`repet var det att Stuffen ska hålla gångarterna.

Så då gäller det att göra som hon säger, hihi. Lördagens jobb gick jättebra men söndagens blev ett steg tillbaka.

 

Måndagens uppgift var att rida ut med Emma och Pettson men innan vi gav oss iväg så gjorde jag ”läxan” och det gick sådär måste jag säga. Så pass ”sådär” så jag fick lov att sätta på honom repgrimman igen.

Men funkar det inte så måste man backa och ta tag i det först. Men sen så gav vi oss ut på en skrittvända runt Markusbo.

 

Tisdag blev det samma förberedelse som dom tidigare dagarna – hemläxan.

Det gick ganska bra och efteråt så red jag freely forward, ride the line och supple  rein innan jag kände att det fick vara nog, pust, min ork jag har ju inte ridit på 3 veckor.

 

Igår onsdag var det då dags för Angelica träning igen och även då började jag med min läxa och då gick det jättebra, för han kom till mig i galoppen i båda varven.

Sen när jag skulle rida så började vi ute på ridbanan men det tog inte långa stunden innan det började blixtra och dundra så då gick vi in i ridhuset. Tur var väl det för det  började att blåsa och regna, och efter en liten stund så var ju även åskvädret precis intill oss, bläääääää.

En gång så dundrade det till ordentligt och Stuffen blev rädd och reagerade, hm, jag också men jag höll mig kvar på ryggen, hihi.

Vi orkade inte så mycket heller, eller förlåt – jag orkade inte så mycket men vi skrittade och travade i skänkelvikning, galopperade på stora volten och skrittade och travade på 8-volt men sen var orken slut, suck vad man tappar fort. Men men, bara att kämpa på.

 

Idag ska Stuffen få löshoppa lite och i morgon blir det promenad. På lördag får han vila för sen på söndagen kommer Maria igen för djupvågsbehandling.

 

Nu på förmiddagen har vi även varit och hälsat på Keso och hans familj. Dom har vuxit och nu börjar han att få längre lockigare päls, så söt. Freja tyckte också det var mysigt att ha en valp i knät.

 

frejadog

 

keso

Keso

 

Nu ska jag njuta utav dom sista dagarna tillsammans med Freja innan dom åker hemåt upp hela vägen till Umeå. Man måste passa på när man får rå om den lilla raringen.

 

Ha nu en bra helg så kanske vi ses nästa helg då shopen kommer att befinna sig på Rommehoppet i Borlänge. Välkomna dit.