Inlägg 17 juni – 3 juli

Onsdag den 3 juli

Hallå, Det är Liz som ger rapport nu då det är jag som får stå för lekandet nu när mamma vill men inte orkar, jag klagar dock inte. Idag har jag och Jackie först varit upp med Stuff och Rocky, jag tog Rocky och hon Stuffen. Jag försökte leka igenom de 7 lekarna så gott det gick men nu när jag håller på med Isa känner jag mig lite lost med honom då han är en annan horsenality samt att han är ”nybörjare”. Men jag gav mig när han gav sig och då gick han vidare med att försöka ha ihjäl bollen istället, tro mig, han lyckades nästan ett ex antal gånger idag…. Jackie lekte också lite basic med de 7 lekarna med Stuffen och sen lekte hon med barbackapadden. Slutligen satt hon sig på honom och han ställde upp sig så fint och bara stod och gäspade, gullkillen.

Nu kom jag nyss in från att jag och Jackie har lekt med tjejerna, (jag med Isa och Jackie med Bandolera) vilket gick bra. Jag och Isa leker mycket med hinder nu då jag vill försöka komma igång med hoppningen på henne så man vet att det också funkar från ryggen sen. Vi lekte även maintain gait i galopp och så försökte jag få henne att stretcha lite, vilket går bättre men inte helt bra, något att jobba på. Sen skickade jag henne över STÅENDE tunnor och hon hoppade, WIE! Duktiga tjejen, fint hoppar hon också så jag och Jackie ska försöka löshoppa till veckan tänkte vi. Ciao!

Till Isa: ”Jag svär på mitt liv och på allt du gav, jag älskar dig för du har gjort mig till en fucking STAR!” – Medina (Miss Decibel)

Tisdag den 2 juli

Hallå där på er allihopa. Ville bara uppdatera er om varför det händer lite här på bloggen. Jag är sämre igen och orkar inte så mycket. Liz, Jackie, Mathilda & Stina hjälper mig så gott dom hinner och kan, men det är svårt att få till det. Väldigt frustrerande för mig eftersom jag gärna vill få igång unghästarna och även filma min Level 4. Men, som alla omkring mig säger, även jag, det är viktigast att jag blir frisk. Så nu vet ni lite hur läget är. Jag har fortfarande lektioner och kurser för då behöver jag inte anstränga mig så mycket, och det funkar, tack och lov. För annars blev jag nog väldigt deprimerad om jag inte ens skulle kunna syssla med det.

 

Söndag den 30 juni

Idag följde Liz, på Isa, med Jackie på en långtur. Liz fick rida på både repgrimman och tränset bara för att checka av lite. Allt hade gått jättebra och hon hade fått en fin kontakt i trav och skritt. Sen helt plötsligt i en avslappnande skritt så hände nåt och Isa hoppade rakt upp i luften och det gjorde Liz också. Det var bara det att Liz landade inte i sadeln utan på backen. Hon gjorde, som tur är, inte illa sig så värst, lite blåmärken, men hon satt upp igen och sen fortsatte dom ridturen hemåt utan några bekymmer.

 

Lördag den 29 juni

Liz och Stina red ut på fuxfröknarna idag. Det hade gått bra och Isa gillar att galoppera bättre ute än i ridhuset, hm. Snälla Stina lekte även med Stuffen och Amarok i ridhuset efteråt. Själv orkar jag nästan inte ens mocka en box idag. Det har gått åt det andra hållet nu, och det känns lite tungt, men jag försöker se mig i framtiden istället, stark och frisk. Vi håller tummarna för det. Tack Liz, Jackie, Mathilda & Stina för all hjälp med hästarna. Ni är guld värda.

 

Fredag den 28 juni

Även idag fick Liz och Jackie prova på GOC. Dom värmde upp OL först innan sadling och ridning. Isa fick även prova på att trava över bommar och cavaletti. Det var inga problem för henne, har ju gjort det förut. Liz tränsade från ryggen på Isa igår, men då hade vi ingen kamera i närheten, men idag hade vi det. Se på filmen nedanför korten.

Torsdag den 27 juni

På eftermiddagen hade jag en lektion och samtidigt var Liz och Isa inne i ridhuset och lekte OL. Amie var elevens häst och det blev cirkling och touch it under lektionen. Efter lektionen red Liz GOC på Isa och Jackie fick prova Amie med GOC. Isa var idag jätteduktig och det är så roligt att se, ursäkta utrycket, hur jävla enkelt det blir för unghästarna. Isa kommer att ”gå förbi” Amie i utvecklingen och det är så spännande. Fortsättning följer. Stina var också inne i ridhuset samtidigt som oss för att se hur Kurtan skulle reagera, men han var så cool och hon har nu ridit på honom i trav också, tjoho, snart har vi flera dressyrhästar på gång. Det ni……

 

Tisdag den 25 juni

Idag orkade jag äntligen leka själv med en häst. En hel vecka har gått och jag har varit ganska dålig och inte orkat mycket, usch vad jag hatar detta. Men, i slutänden är det ju jag som är viktigast och inte hästarnas träning, eller…….? jag ser det inte, men mina anhöriga tycker ju det. Jaja, Amie tog jag featherline på idag och vi bara gick rakt fram och gjorde halt emellanåt och backade. Sen sideways från zon 5, vilket gick bra.. Sen gjorde vi cirkling och det gick i skritt och trav. Sen skiftade jag till 45` och gjorde weave mellan 4 koner, och provade att vara ca 10 meter ifrån, och det gick bra. Sen även cirkling med detta långa rep, inga problem och det funkade bra med övergångar men inte backning på så långt avstånd. Det gick, men jag fick använda fas 4 då, och idag klarade Amie av figure 8, nästan i galopp. Liz lekte med Isa OL och det gick jättebra idag och Liz hade mycket kontakt med Isa. På eftermiddagen lekte Liz lite med Noon och Verona och ”småtjejerna”. Stina lekte med Stuff och Amarok. Kul kul kul. Hoppas bara jag får fortsätta att vara ”pigg”.

Måndag den 24 juni

Idag red Liz och Jackie ut på Isa och Amie. Amie hade varit den som haft mest spöken omkring sig och precis som förut så ser man på Isa att hon tänker: ”-va ? är det nåt man ska vara rädd för”. Roligt att en unghäst, RBI, är mindre rädd än en LBI som är 18 år.

 

Söndag den 23 juni

Idag kom Stina hit och lekte med Stuffen & Amarok i hagen OL. Stuffen har tappat en sko så han kan inte gå i skogen som vi har planerat. Hovslagare kommer på onsdag så det får bli ridning i skogen med Stuffen då och promenera med Amarok.

 

Fredag den 21 juni

Idag ville Jackie ha lite lektion igen och då fick hon prova på sadling och ridning freestyle. Hästen hon använder är Katarinas häst Bandolera. Liz tog Isa och red lite freestyle hon också och Isa var jätteduktig idag och gjorde follow the rail bra i trav.

Torsdag den 20 juni

På förmiddagen tog Jackie och Liz upp Amie och Isa till ridhuet för att leka OL. Det hade gått bra och dom hade lekt cirkling game med ett mönster om att Isa skulle sakta ner vid en kona och trava vid den andra. Amie hade lekt med presenningen. Jag åkte iväg på eftermiddagen och hade en lektion i Falun.

 

Onsdag den 19 juni

Idag hade jag en lektion på eftermiddagen. Vi gick ut i hagen till Stuff och använde honom som lärohäst för min elev. Stina var snäll och följde med och passade på att leka med Amarok samtidigt. Sen hjälpte jag Stina när hon lekte med sin ”Kurtan”. Jag, Stina, Jackie och eleven lekte även lite praktiska lekar OL och med carotsticken. Det är alltid nyttigt och bra, för att träna kroppsspråket.

 

Tisdag den 18 juni

Fick bilder av Jackie som hon tagit, och den här kunde jag inte låta bli att dela med er. Barney och jag häromdagen.

Måndag den 17 juni

Idag tog jag upp Isa till ridhuset för att göra detsamma som igår. Liz tog upp Amie för vi tänkte hon också kunde leka GOC men hon kände för att rida freestyle och då fick hon det. Jackie fick också prova på det på Amie och hon gillade det. Isa var lika duktig idag som igår och här nedanför kommer lite bilder och film. Mot kvällningen åkte jag upp till Rättvik där jag hade 3 lektioner. Liz & Jackie lekte med Leya och Anastacia och gjorde porcupine på alla fyra ben och sen lekte dom med Verona och Noon friendly, porcupine. yo-yo och cirkling.